Meyra

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Meyra

meyra.jpg
1978 yılında İstanbul'da doğdu. Meyra'nın müziğe olan yeteneğini 9 yaşındayken ünlü bestekar Avni Anıl keşfetti. Bunun üzerine, Meyra 10 yaşında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda 8 sene sürecek olan akademik müzik eğitimine başladı. Lise yıllarında bazı sanatçılara vokal yaparak kariyerinde ki ilk adımlarını atan Meyra, 18 yaşında yaptığı "Nurtopu" albümü ile müzik sektörüne başarılı bir giriş yaptı ve büyük kitlelere ulaşmayı başardı.
Meyra, ilk albümünden sonra Amerika'da yaşadığı 5 yıl süresince müzik kariyerine "New World School of The Arts"ta akademik opera eğitimiyle devam etti. Lirik soprano sesini profesyonel bir arya yorumcusu olarak geliştirmeyi başaran Meyra, aldığı müzik eğitimi ile yetinmeyerek burada ki stüdyolarda Amerikalı müzisyenlerle çalışarak çok güzel İngilizce şarkılar ortaya çıkardı. Özellikle, "Only when I Breath" isimli şarkısı ve gösterdiği performans ile Arif Mardin'in de dikkatini çekmeyi başardı.
2003 yılında Türkiye'ye dönüş yapan Meyra, Müzik Direktörlüğünü Ozan Çolakoğlu'nun üstlendiği, Sezen Aksu, Aysel Gürel, Ümit Sayın, Zeynep Talu gibi müzik dünyasının başarılı isimlerinin imzasının yer aldığı; Özgür Buldum, Volga Tamöz, Aytuğ Yargıç ve Alper Erinç'in de muhteşem aranjeleri ile fark yarattığı "Başka Bir Kadın" isimli albümünü müzik marketlere sundu.
Uzun yıllar Amerika'da yaşamanın avantajlarını müziğine yansıttığına inanan Meyra, güçlü yorumculuğunun yanı sıra bu kez söz yazarı ve besteci olarak kendi şarkılarını görücüye çıkarıyor. Albümde sözü ve müziği Meyra'ya ait tam 4 şarkı yer alıyor. Meyra; Albinoni'nin 1600'lü yıllarda yarattığı "Adagio" adlı klasik eserini de opera -şan tekniğiyle Türkçe ve İtalyanca olarak yorumluyor. Ajda Pekkan'ın "Sana ne Kime ne" adlı klasik parçası da yeni düzenlemesi ve Meyra'nın özgün yorumuyla albümde dikkat çeken cover şarkılar arasında yer alıyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst