Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre hava durumu şöyle olacak.

Hava sıcaklığı, Marmara ile Batı Karadeniz'de 6 ila 8 derece olmak üzere, kuzey kesimlerde azalacak Ülkenin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek olan yağışların, sabah saatlerinde Sinop, Samsun ve İnebolu, öğle saatlerinde Trabzon, Rize, Hopa, Diyarbakır, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Marmara ile Batı Karadeniz'de 6 ila 8 derece olmak üzere, kuzey kesimlerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacak.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos), kuzey kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların sabah saatlerinde Sinop, Samsun ve İnebolu, öğle saatlerinde Trabzon, Rize, Hopa, Diyarbakır, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı, sabah saatlerinde çok bulutlu (12)

ANKARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde çok bulutlu ve yağmurlu (14)

İZMİR: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde çok bulutlu ve sağanak yağmurlu (19)

ADANA: Parçalı bulutlu (21)

ANTALYA: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinde batı ilçeleri (Finike, Kaş, Elmalı, Korkuteli vb.) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (11)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (7)

VAN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (10)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (18)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevrelerinin yağmurlu, Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Isparta, Burdur ve Antalya'nın batı ilçelerinin (Finike, Kaş, Elmalı, Korkuteli) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Karaman dışında bölge genelinin gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların; İnebolu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Samsun, öğle saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar sabah saatlerinde kıyılarda batı ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Muş ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst