Metalik Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
2.jpg


Metalik Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Metalik makyaj için ihtiyacınız olan malzemeler; altın, bronz ya da gümüş tonlarında far veya göz kalemi. Kullanacağınız far, metalik renkli toz ya da krem far olabilir. Krem farı uygulamak daha kolay olacaktır. Göz kalemi yerine eyeliner da kullanabilirsiniz. Yumuşak metalik renkler günlük makyaj için daha uygundur.

Metalik göz makyajının daha kalıcı olmasını istiyorsanız, göz makyajı öncesinde, cildinize makyaj bazı sürebilirsiniz.
İlk olarak gözlerinizin başlangıç noktalarında beyaz bir ışıltı yaratın. Bu etkiyi beyaz göz kalemi ya da far ile sağlayabilirsiniz.

Metalik etkiyi yakalamak için göz farındaki tonları aşama aşama kullanın. Göz farı, göz bitişine doğru koyulaşarak, başlangıç ile arasında net bir ton farkı oluşturun.

1.jpg


Göz kalemi olarak metalik tonlarda bir kalem kullanabileceğiniz gibi siyah bir kalem de kullanabilirsiniz. Ya da eyeliner. Tercih sizin.

Daha sade olmasını isteyenler ise, göz kapaklarına uyguladıkları gölgeli makyaj ardından, gözlerinin alt kısmına hafif simli, metalik etki bırakacak bir kalem çekebilirler.

Metalik tonlarda bir göz makyajı uyguluyorsanız, özellikle de bu makyaj gündüz kullanılacaksa, göz makyajı dışında abartıya kaçmayın. Siyah maskara, doğal renkli bir fondöten, hafif allık ve açık renk bir ruj ile makyajınızı tamamlayabilirsiniz.
Göz rengine uygun seçenekler

Mavi gözlülere bir seçenek daha sunuyoruz! Mavi tonlarıyla gümüşü birleştirebilirsiniz. Özellikle, gece makyajında koyu mavi tonlarını tercih edebilirsiniz. Altın rengi de mavi gözü ön plana çıkartacaktır.

Ela ve kahverengi tonlarındaki gözler için ise bronz, mor, kahve karışımı daha uygun olacaktır.
 

Teyzos

Sitenin Hikaye Yazarı
Moderatör
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
3.232
Tepki
5.771
Puan
113
Konum
Netcen ziyarete mi gelcen :)
Bundan bir iki sene evvel düğün için kuaföre gittim makyöz nonoş tolga kulakları cınlasın :D gel şekerim sana soft bir makyaj yapalım dedi durdu eneee bir bakayım makyaj diye bişey yok vermedim tabi parasını :haha::haha:
 

Simge_01

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2014
Mesajlar
427
Tepki
418
Puan
63
Yaş
33
Konum
İstanbul
Ben çok dikkat ettim metalik renklerin ne kıyafetler de ne makyaj da modası asla geçmiyor.Kıyafet de olmasa da gece makyajın da tercihimdir. Gözüm üzerinde dedirten türden bir makyaj tercih edilmez mi sevgili bitter_im
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
:D bende gce yatarken yapıyorum @Teyzos rüyanda beni gör deyince hemen uyguladım gelirse süslü püslü karsilayayım die yoksa isim olmaz hersey onun için @nk83 :krizz:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst