Mesleki Açıköğretim Lisesinden Açıköğretim Lisesine Kimler Geçir Yapabilir?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Meslekî Açık Öğretim Lisesi öğrencileri isterlerse Açık Öğretim Lisesine geçiş yapabilirler. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçmek isteyen öğrenciler, isteğine dair dilekçe (dilekçe kanuna göre) ile, bulundukları yerdeki Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürolarına başvurabilirler.

Not:
1. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçiş işleminde başardığınız derslerden elde ettiğiniz kredi miktarında meslek dersleri gözardı edildiğinden düşme olabilir Dönem değerinde bir değişiklik olmaz.


2. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçişler Yeni Kayıt ve Kayıt yenileme dönemlerinde yapılmaktadır.


3. Mesleki Açık Öğretim Lisesine 2011 ve daha sonra kayıt olan öğrencilerin dosyaları kayıt olduğu okulda, daha önce kayıt olan öğrencilerin dosyaları ise Mesleki Açık Öğretim Lisesi arşivinde (Ankara) saklanmaktadır.

Bu durumda, geçiş işlemini yapan okul, öğrenci 2011 ve sonrasında kayıt olmuş ise (öğrenci dosyası ilk kayıt olduğu okulda ise) öğrencinin dosyasını ilk kayıt olduğu okuldan istemesi gerekmektedir.

Ancak öğrenci 2011 yılından önce kayıt olduysa (öğrenci dosyası Mesleki Açık Öğretim Lisesi arşivinde ise) geçiş işlemini yapan okul dosya istemeyecektir.


4. 18 yaşını doldurmamış öğrencilerin dilekçelerine velileri imza atmalıdır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst