Mesaj konsantrasyonu bozuyor

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
İngiliz bilim adamları, elektronik posta ve cep telefonu mesajlarının zeka ve konsantrasyonu olumsuz etkilediğini belirttiler. İngiltere’de 1100 kişi üzerinde yapılan araştırmada, katılımcılara çeşitli sorular sorulduğu veya dikkat etmeleri gereken durumlar yaratıldığı zaman elektronik posta ya da cep telefonu mesajı gönderildi. Katılımcıların konsantrasyonun e-posta ve mesajlar nedeniyle önemli ölçüde bozulduğu tespit edildi.

Londra’daki King’s Koleji öğretim üyelerinden psikiyatrist Glenn Wilson, bu tür mesajların, çalışanların verimini düşürdüğüne, evde de uyku dahil her şeyin önüne geçtiğine dikkat çekti. Özellikle sürekli “gelen kutusuna” düşen elektronik posta mesajlarının kişiyi yorduğunu ve beyin faaliyetlerini yavaşlattığını belirten Wilson, her 5 kişiden birinin sırf mesajları yanıtlayabilmek için yemekten kalktığını ve sürdürmekte olduğu sohbeti yarıda kestiğini söyledi.

Araştırma her 10 kişiden 9’unun bir başka sosyal ilişki içindeyken mesaj yanıtlamayı “kabalık” olarak gördüğünü söylediği halde, aynı grubun üçte birinin “bunu herkes doğal karşılıyor” diyerek mesajları anında yanıtladığını da ortaya koydu.

Araştırma sonuçları deneklerin üçte ikisinin çalışma saatleri dışında ve tatillerde bile mesajlarını kontrol etmeyi ihmal etmediğinide gösterdi.

Araştırmanın sponsorluğunu Hewlett Packard firması yaptı.
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
çok gereklı bır bılgıydı şahmaranım çok saol Türkiye'de de birçok kazaların en önemli sebebi cep telefonuymuş. ve en çok kazaya sebep olanda cep telefonu konsantrasyonu bozduğu için
 

~ RQS£ ~

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.531
Tepki
752
Puan
113
Konum
yok
aynen bir çok kazanın nedenlerinden biri bu cep telefonu ama bir yandada gerekli birşey
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst