Merevcen - Diken ucu kavurması
Malzemeler:
1 kg. merevcen
2 baş soğan
1 kaşık tereyağ
1 adet domates
tuz
maydonoz.
Hazırlanışı:
Merevcenler bol suyla yıkandıktan sonra kaynayan suyun içinde haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve doğranır. İnce kıyılmış soğanlar tereyağ ile iyice pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice sıkılmış merevcenler kavrulan soğana katılarak iyice karıştırılır ve tuzu ilave edilerek 2-3 dakika pişirilir. Servis tabağına alınarak üzeri maydonoz ve domates ile süslenir.
Alıntı
Malzemeler:
1 kg. merevcen
2 baş soğan
1 kaşık tereyağ
1 adet domates
tuz
maydonoz.
Hazırlanışı:
Merevcenler bol suyla yıkandıktan sonra kaynayan suyun içinde haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve doğranır. İnce kıyılmış soğanlar tereyağ ile iyice pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice sıkılmış merevcenler kavrulan soğana katılarak iyice karıştırılır ve tuzu ilave edilerek 2-3 dakika pişirilir. Servis tabağına alınarak üzeri maydonoz ve domates ile süslenir.
Alıntı