Merevcen - Diken ucu kavurması (Giresun)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Merevcen - Diken ucu kavurması

Malzemeler:

1 kg. merevcen
2 baş soğan
1 kaşık tereyağ
1 adet domates
tuz
maydonoz.
merevcen-kavurması_c852a622-6d95-42bd-b52e-9abd5b1c8d3c_7.jpg

Hazırlanışı:

Merevcenler bol suyla yıkandıktan sonra kaynayan suyun içinde haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve doğranır. İnce kıyılmış soğanlar tereyağ ile iyice pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice sıkılmış merevcenler kavrulan soğana katılarak iyice karıştırılır ve tuzu ilave edilerek 2-3 dakika pişirilir. Servis tabağına alınarak üzeri maydonoz ve domates ile süslenir.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst