Mercimekli Bulgur-Resimli

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
358.jpg


Malzemeler
- Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek
- Bir buçuk su bardağı bulgur
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Pulbiber,tuz

Süre:35 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Mercimeklerin suyu çekmesine yakın bulguru tencereye ilave edin. Tuzunu da katın. Ağır ateşte demlendirin. Tencereyi ocaktan alın.

2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eriterek, pulbiberi çevirin ve pilavın üzerine gezdirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst