Malzemeler:1 su bardağı mercimek
1 su bardağı bulgur
1 tane kuru soğan
yarım demet maydanoz
birkaç tane taze soğan
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
sıvıyağ
1 tane limon
bi tutam nane
bir tutam karabiber
Yapılışı:
haşlanan mercimeğe bulguru katalım karıştırıp ağzını kapatalım
tavada kuru soğanı kavuralım içine salçaları katıp salça kokusu çıkıncaya kadar kavuralım içine karabiber katıp ocağı kapatalım.salcalı harcı mercimeğe döküp karıştıralım içine taze soğan ve maydanoz ve limon suyu ve bi tutam nane ve tuzunu ekleyip yoğuralım şekil verip servis tabağına dizelim..
1 su bardağı bulgur
1 tane kuru soğan
yarım demet maydanoz
birkaç tane taze soğan
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
sıvıyağ
1 tane limon
bi tutam nane
bir tutam karabiber
Yapılışı:
haşlanan mercimeğe bulguru katalım karıştırıp ağzını kapatalım
tavada kuru soğanı kavuralım içine salçaları katıp salça kokusu çıkıncaya kadar kavuralım içine karabiber katıp ocağı kapatalım.salcalı harcı mercimeğe döküp karıştıralım içine taze soğan ve maydanoz ve limon suyu ve bi tutam nane ve tuzunu ekleyip yoğuralım şekil verip servis tabağına dizelim..