
Mercimek Fava
Malzemeler
• 1 su bardağı kırmızı mercimek • 2 bardak su • 6 baş sarımsak • 1/4 su bardağı zeytinyağı • 1/4 su bardağı limon suyu • Tuz • 1.5 çay kaşığı kimyon • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için sızma zeytinyağı
Yufka ile çubuklar için • 1 yufka • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı • 2 çay kaşığı pul biber • 1 çorba kaşığı çörekotu
Tarif Sarımsakları 30 dakika pişirin. Kabuklarından hafifçe sıkarak içlerini çıkartın. Mercimekleri su ile birlikte orta ateşte kaynatın. Suyunu çekince ocaktan alın. Blender'dan geçirin. Sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz kimyon, pul biber ekleyip karıştırın. Bir servis kabına aktarın ve kurumaması için üzerini zeytinyağı ile kaplayın. Yufka ile çubuk hazırlamak için fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Yufkayı 5X5 cm ölçülerinde karelere bölün. Tereyağının içine pul biber ve çörekotu ekleyerek yufkaların bir yüzüne sürün ve rulo şeklinde sarın. 15 dakika pişirin.
ekolay