Menopoz Süreci...

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Kadın yaşamının kaçınılmaz bir parçası olan menopoz kelime anlamı olarak adet görmenin sonlanması olsa da kadının bu dönemde yaşadıkları ve hissettikleri bununla sınırlı değil.

Menopoz’un bir hastalık olmadığına dikkat çeken uzmanlar, her kadın bu süreci hayatının kaçınılmaz bir parçası olarak yaşamak zorunda dedi.

Uzmanların verdiği bilgilere göre, menopoz üç evrede gelişir.
Premenopoz; menopoza girilmeden önceki yaklaşık 3 - 5 yıl boyunca adetlerin önce sıklaşması daha sonra aralarının açılması gibi düzensizliklerin yaşandığı dönemdir.
Perimenopoz, genellikle menopoz semptomlarıyla birlikte, son adet döneminizden yaklaşık bir yıl önce başlar ve bir yıl sonra sona erer.
Postmenopoz ise menopoza girilmesini takiben ös t rojen düzeylerinin düşmesiyle beraber ortaya çıkan adetlerin kesilmesini takip eden dönemdir.
Menopozla birlikte tüm vücutta hormonal bir fırtına yaşanır ve kadın hormon met sbolizması alt üst olur. Esas kadınlık hormonu olan ös t rojen azalır ve ös t rojenin azalması ile birlikte tüm organlar bu durumdan olumsuz etkilenir.
Öst rojen hormonu sadece doğurganlığınızı ve üremenizi düzenlemekle kalmayıp, aynı zamanda kemikleri sağlamlaştırmakta, damar sertliğine karşı korumakta, cildin esnekliğini muhafaza etmekte, bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve genel sıhhati artırır.
Menopoz; kadını kalp hastalıkları, hiperkolesterolemi, hipertansiyon, osteoporoz gibi hastalıklardan koruyan öst rojen kalkanının sonu olarak da tarif edilir.

ALINTI..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst