Menopoz Sıkıntılarına Bitkisel Çözümler

k.a.y.r.a.

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.284
Tepki
3.917
Puan
113
Konum
mutluluğun tam yanında :D
Menopoz son yıllarda bir tek yaşlılarda değil artık genç kadınlar da da görülmeye başladı.Menopoz döneminde yaşanan sorunların azalmasını istiyorsanız doktor ender saraçın önerdiği bitkisel tedavileri deneyiniz


Kadınlar, menopozda sıcak basmasından uyku bozukluğuna kadar birçok sorunla karşılaşıyor. 'Kadın kimliğimi kaybediyorum' endişesi ise bu dönemde kadınların psikolojik sorun yaşamasını tetikliyor.
Dr. Ender Saraç , şifalı bitkilerin menopozda yaşanan sorunlara karşı önemli bir silah olduğunu belirterek menopozda doğal tedavinin yerini şöyle anlattı: 'Doğal tedavilere yönelip ilaçları reddetmek ne kadar yanlışsa kimyasal ilaçları kullanıp doğal yöntemleri reddetmek o kadar yanlış.
Bu iki görüşü de tıbbi yobazlık olarak görüyorum. Sadece hap ve ilaç vermekle kesinlikle yüzde 100 şifa elde edilmez, aynı zamanda diyet, beslenme, egzersiz, yoga, meditasyon ve yardımcı maddelerin alımı çok önemli.'
Meme kanserine soya
'Menopozu doğal şekilde atlatmak mümkün mü?' sorusunu ise Saraç şöyle yanıtladı:
'Östterojen açığı, doğal ve bitkisel prepatlarla kapatılabilir. Österojen hormonu içeren bazı bitkiler ve gıdalar var. Örneğin, soyadan elde edilen doğal österojen normal österojene göre yan etkileri yüzlerce misli daha düşük. Kanser riski yok denebilecek kadar az. Soyayla beslenen toplumlarda meme kanserine pek rastlanmıyor.
Soyanın yanı sıra doğal österojen içeren bitkisel preparatlar, bitkisel çaylar ve otlar tüketmek yararlı olabiliyor. Bunların yanında kalsiyum, magnezyum, çinko ve boron alınması gerekiyor.' Hormon ilacı kullanmak zorunda olanların bu ilaçları, bitkisel tedavi edicilerin yanında daha düşük dozda alabileceklerini belirten Saraç, hormon tedavisine gerek duyulan durumları şöyle sıraladı: 'İleri derecede kemik erimesi riski, dayanılmayacak derecede şikayetler var ise ailede meme kanseri riski , kanda pıhtılaşma, inme, kalp hastalığı gibi riskler yoksa kişi kendini gerçekten iyi hissetmiyorsa bu kişiye kimyasal hormonlar verilebilir.'


Österojen depoları

ada-cayi.jpg

Adaçayı: Doğal österojenler içeriyor. Ateş basması, gece terlemeleri gibi menopoz şikayetlerinde etkili.

soya_fasulyesi_1239279716.jpg


Soya fasulyesi: Soyadan elde edilen ve doğal österojen olan isoflavonlar, menopoz şikayetlerini hafifletiyor.

civan-per%C3%A7emi.jpg


Civan perçemi: Doğal österojen kaynağı olan bitki menopoz şikayetlerinin giderilmesinde çok yararlı.

anason-tarih-18.04.2008.15.01.40.jpg


Anason: İçinde belli oranda doğal österejenler ve buna benzer maddeler var. Menopoz sıkıntılarının yanı sıra uyku bozuklukları, gaz kolit, hazımsızlık şikayetlerine iyi geliyor.

maydonoz.jpg


Maydanoz: Doğal österojenler içeren maydanoz menopoz şikayetlerini gidermek için etkili.

file.ashx


Kızıldereli otu: Kızıldereli kadınlar belli bir yaşa geldikten sonra birtakım rahatsızlıklarını gidermek için bu bitkiyi kullanıyorlardı. Bu bitki Türkiye'de de bulunuyor.

cuha3a.jpg


Çuha çiçeği yağı: Kızılderililer'den kalma bir bitki. Özellikle gece yatarken kullanılıyor. Bitkinin içinde österojen yok. Ancak ateş basmaları, gece terlemeleri gibi şikayetlerin dışında egzamalara, kolesterole, kaşıntılara, adet sancılarına karşı etkili.
Dr. Ender Saraç

alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst