Menemenlik

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.929
menemenlik.jpg

Menemenlik

4 Kg Domates
1 Kg Biber
Sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı
Domateslerin altlarına bıçakla artı şeklinde çizikler yapın. Önce kaynar suya sonra soğuk suya atın. Böylelikle kolayca kabuklarını soyabilirsiniz. Kabuklarını soyduktan sonra küçük küp şeklinde doğrayın.

Biberlerin içlerini temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Tencereye zeytinyağını dökün. Önce biberleri koyup hafif kavurun. Ardından domatesleri ilave edin. Suyu yoğunlaşana kadar pişirin. Sıcakken kavanozlara doldurun.Kapağını kapatıp bir bez üzerine ters çevirin.
Oktay Usta'dan Alıntıdır...

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.929
Aslında yemeklere de konmazmı bu menemenlik denilen malzeme birde soğan niye konmuyor acaba bozar diyemi ki ay yine çok meraklı gördüm kendimi :)

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.521
Aslında yemeklere de konmazmı bu menemenlik denilen malzeme birde soğan niye konmuyor acaba bozar diyemi ki ay yine çok meraklı gördüm kendimi :)

nk aslnda bu tarife menemenlik diyorlar ama ben daha çok yemeklerde domates niyetine kullanıyorum
menemen olark hiç kullanmadım desem yeri var
makarna sosu ,çorbalara böreklere herşeye kullanıyorum
içine soğanda olur ama hani soğan yaz kış bulanan bişy ya gerek görülmedi daha demek ki
biberde yazın daha taze ve ucuz olduğu için sanırm hazır içine atıveriyorlar

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.929
ben içine biber atmadan sadece domates olarak kullanmak için çoğunu sade domates yaptım
gerçekten şu an çok işime yarıyorlar
kışın hormonlu domates almaktan kurtuldum-kop
Bizde ayrı ayrı armut domateslerden sos ve renkli biberlerden (doğrayıp) yemeklere kullanmak için bayağı yapmıştık çok kurtarıcı gerçekten...

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.929
nk aslnda bu tarife menemenlik diyorlar ama ben daha çok yemeklerde domates niyetine kullanıyorum
menemen olark hiç kullanmadım desem yeri var
makarna sosu ,çorbalara böreklere herşeye kullanıyorum
içine soğanda olur ama hani soğan yaz kış bulanan bişy ya gerek görülmedi daha demek ki
biberde yazın daha taze ve ucuz olduğu için sanırm hazır içine atıveriyorlar

Yok ben menemene soğanda koyarımda içinde hazır olsa sadece yumurtayı kırıversem diye dedim üşengeç ben :)

sunay

Daimi Üye
Tepki
2.121
bende yaparım konservelerimi yazın hormonsuz misgibi 30 şişe menemen 14 şişe fasulye hemde boncuk 10 şişe patlıcan 5 şişede türlü yaptım ve bir sürüde komposto vişne şeftali gibi kışın çok rahat oluyor yazın birgün uğraşıyorum kocakış yiyoruz-hmm

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.929
bende yaparım konservelerimi yazın hormonsuz misgibi 30 şişe menemen 14 şişe fasulye hemde boncuk 10 şişe patlıcan 5 şişede türlü yaptım ve bir sürüde komposto vişne şeftali gibi kışın çok rahat oluyor yazın birgün uğraşıyorum kocakış yiyoruz-hmm

Oooh süpermiş seri üretim gibi maşallah ama ne rahat edersiniz ellerinize sağlık valla afiyetler olsun...

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.521
Anladım gözün yerse yap diyorsunuz ve bir anda gözüm yemedi :cokkomik: neyssse en azından aklımda olsun bari sağolun...

şimdi ne güzel zevkle yazıyoruz
ohh mis gibi konservelerim var diye:kayris:
ama itiraf edeyim o yaptığım günü hiç sevmiiyorum
20 3 0 kg domates al yıka soy
doğra ,kaynat kavonozla
hiçte sevmiyorum he bi işleri

beyazinci

Aktif Üye
Tepki
207
ben hiç yapmam sadece kırmızı biber közleyip atrım mevsimine göre sebze yemeğide tercih ederim...

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.929
şimdi ne güzel zevkle yazıyoruz
ohh mis gibi konservelerim var diye:kayris:
ama itiraf edeyim o yaptığım günü hiç sevmiiyorum
20 3 0 kg domates al yıka soy
doğra ,kaynat kavonozla
hiçte sevmiyorum he bi işleri

Öyle gerçekten biz annemle yardımlaşa yapıyoruz ben yamaklık yapıyorum o yüzden işimiz hafifliyor ama sonradan o domatesleri kızartmalara bir döküyoruz mis gibi ya değer o uğraşıya ben bide çeşit çeşit reçeller yapayım istiyorum bir kısmet olmadı renk renk kavanozları sıralayım falan of görsel şov :) seç beğen al...

sunay

Daimi Üye
Tepki
2.121
evimiz müstakil bahçeli rahat oluyor bahçemde uğraşıyorum canlarım evet yorucu ama kışın çok büyük rahatlık konserve yapmak elimden geldiğince konservemi turşumu reçellerimi ve tarhanımıda sağo0lsun arkadaşım yapıyor bu tarz şeyleridışardan almak istemiyorum eminm çünkü kendim yaptım sağlıklı olduğunu biliyorum ha bide közde yaptığım kımızı biber patlıcan közlemelerim var derin dondurucuda -hmm

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.929
evimiz müstakil bahçeli rahat oluyor bahçemde uğraşıyorum canlarım evet yorucu ama kışın çok büyük rahatlık konserve yapmak elimden geldiğince konservemi turşumu reçellerimi ve tarhanımıda sağo0lsun arkadaşım yapıyor bu tarz şeyleridışardan almak istemiyorum eminm çünkü kendim yaptım sağlıklı olduğunu biliyorum ha bide közde yaptığım kımızı biber patlıcan közlemelerim var derin dondurucuda -hmm

Oh ne güzel zaten yapılabiliyorsa dışardan tercih edilmemeli yerini asla tutmaz zaten Allah sağlık kuvvet versin hep yapın inşallah afiyetler olsun...

Sivasin gülü

Daimi Üye
Tepki
860
Benim kaybettiklerim yoktur, vazgectiklerim vardir

Canim birazinida bana yollarmisin ben konserve yapmadim hic...[/CENTER]

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar