Mehmetçiğin nişanlısına mektubu

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Merhaba sevgiyi gözlerinden öğrendiğim gülpembem,bir tanem.

Mektubunda askerlik nasıl gidiyor,alışabildin mi diyorsun.Anladım ki sevdiceğim,askerlik yazılmıyormuş,askerlik anlatılamıyormuş. Giriş kapısına sivil elbiselerimizi bıraktık.Gömlek ceket değildi sadece bıraktığımız.Biz memleketimizi bıraktık,eski alışkanlıklarımızı bıraktık ve bıraktık korkuyu ümitsizliği kapının diğer tarafına.Ama bir seni bırakamadım kalbimden,bir seni unutamadım.Alışıyorsun burada kara şişmeye,bulgur pilavına ama ben senin yokluğuna alışamadım.Bir türlü alışamadım sensizliğe.
Buralarda güneşten önce kalkarız biz.Sokakta bakkaldan,yolda şoförden önce.Birlikte dolaştığımız o parkta sen rahatça dolaş,sıcak çayını usulca yudumla benim için ve gözlerini huzurla kapa geceleri yatağına yattığında.Rahat uyu bir tanem,biz buralardayız çünkü. Geçenlerde kar yağdı diz boyu.Hava buz gibiydi sular dondu,güneş dondu,zaman dondu.Ama benim içim hasretinin ateşinden sımsıcaktı,üşümedim.Özgürlük titreyen kanatlarında kuşların..Kuşlarda üşüdü ama ben üşümedim. İzine mehtap,teskereye şafak diyorlar.En çok söylenen kelime şafak.Şafak özlemin mutluluğun habercisi.Şafak yeniden başlamanın adı.
Paylaşmayı öğreniyorsun askerde..Sabahları sıcak bir ekmeği,dertleri,kederi ve aynı kaderi paylaşıyorsun arkadaşınla.Yıldızlarla yalnızlığı paylaşıyorsun geceleri ama bir senin özlemini bir senin hasretini paylaşamıyorum.Seni çok ama çok özlüyorum. Aşınca avcunu Mevlaya bana da dua eder misin?
Şaçlarının telleriyle sabrımı örüyorum.Döneceğim gülpembenm seni çok seviyorum
alıntı
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
Rabbim tüm askerleri Hayirlisiyla ailelerine yakinlarina kavusmayi nasip etsin
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Tüm Mehmetçiklerimize hayırlı tezkereler:rose::rose::rose:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst