Maydanoz ve sarımsaklı düğüm ekmek

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Maydanoz ve sarımsaklı düğüm ekmek

attachment.php


Maydanoz ve sarımsaklı düğüm ekmek malzemeleri

200 ml ılık su
60 ml ılık süt
2.5 su bardağı ekmek unu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı


Maydanoz ve sarımsaklı kaplama için

2 diş sarımsak (küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz


Maydanoz ve sarımsaklı düğüm ekmek hazırlanışı

Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Zeytinyağı, süt ve suyu ekleyin. Hamuru 5-6 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın. Hamuru 15 parçaya bölüp şeritler halinde yuvarlayın. Her bir şeridi düğümleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. 200 derece fırında pişirin. Kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz, tereyağı ve zeytinyağını bir kapta iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız ekmekleri hazırladığınız karışıma bulayın. Servis yapın.


kadin&kadin
 

Ekli dosyalar

  • maydanoz_ve_sarimsakli_dugum_ekmek_1.jpg
    maydanoz_ve_sarimsakli_dugum_ekmek_1.jpg
    84,9 KB · Görüntüleme: 40

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Görüntü süper ama malzemeler bana ters
Sarımsak & maydanoz kaaac
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst