maviboncuk
Daimi Üye
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar )
Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Üzeri için; bol susam
biraz olmadı ama
YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
1 saat mayalandırın.
Sos için olan malzemeleri karıştırın.
Mayalanan hamuru 20 eşit parçaya bölün.
Bezeleri uzunlamasına yuvarlayıp, rulo şekli verin.
İki ruloyu alıp, birbirine dolayın ve birleştirip, simit şekli verin.
Tepsinizi yağlayın yada yağlı kağıt serin.
Hazırladığınız simitleri önce sosa, sonrada susama batırıp; tepsiye dizin.
Tepside 1 saat daha mayalandırın.
Kabaran simitlerinizi 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.