Maviboncuk tan simit ilk deneme

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden

MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar )
Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Üzeri için; bol susam
biraz olmadı ama:)
attachment.php

YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
1 saat mayalandırın.
Sos için olan malzemeleri karıştırın.
Mayalanan hamuru 20 eşit parçaya bölün.
Bezeleri uzunlamasına yuvarlayıp, rulo şekli verin.
İki ruloyu alıp, birbirine dolayın ve birleştirip, simit şekli verin.
Tepsinizi yağlayın yada yağlı kağıt serin.
Hazırladığınız simitleri önce sosa, sonrada susama batırıp; tepsiye dizin.
Tepside 1 saat daha mayalandırın.
Kabaran simitlerinizi 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
 

Ekli dosyalar

  • 100_2869.JPG
    100_2869.JPG
    90,1 KB · Görüntüleme: 162

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.766
Tepki
84.396
Puan
113
Konum
İstanbul
Tadından haber ver boncuğum :sila: valla "Maviboncuk tan simit ilk deneme" diye okuyunca hadi canım onuda mı yaptın diyip kendimi konuna balıklama atıverdim :hihi: ellerine sağlık...
 
OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
tatı iyidi canım ama çok pişmiş sertti biraz:):) el atrım herşeye :) ben elimden geldiği kdar hoşuma giden ve evde malzemem varsa denerim
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.766
Tepki
84.396
Puan
113
Konum
İstanbul
Yap yap bizde sebeplenelim bu sayede :D

Üstüne bez örtüp tepsi kapatsaydın gerçi kapamışsındır belki ama işe yarıyor yani...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst