Maviboncuğun tel şehriyeli pilavı

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
resim


2 su bardağı pirinç

2 k ahve fincanı tel şehriyesi
3 su bardağı kaynamış su veya et suyu
3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
tuz

Hazırlanışı

Pirinci ayıklayıp 15-20 dk tuzlu ve ılık suda bekletin ve sonra suyunu süzün.Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve kavurun. Pirinçler birbirine yapışmaya başladığında kaynamış su veya et suyunu,tuzu ekleyin ve önce yüksek sonra kısık ateşte pilavın üzeri delik delik oluncaya kadar pişirin. 10-15 dk dinlendirin, tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst