Masrafsız Yemekler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
adaf_54d96450-09f6-4cf3-879c-107408bf7794_6.jpg


Masrafsız Yemekler

Birbirinden güzel sofralar hazırlamak için ne saatlerce mutfakta zaman geçirmenize ne de marketler de uçuk paralar harcamanıza gerek yok. Hemen her evde bulunan ekonomik malzemelerle hem gözünüze hem de midenize göre hitabeden sofralar hazırlayabilirsiniz. İşte size kolaylıkla yapabileceğiniz birkaç masrafsız yemek tarifi...

Mantar şiş

4 kişilik
Malzemeler

16 iri mantar
1 limonun suyu
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 dal maydanoz
Tuz, karabiber



Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin. Sarımsak ve maydanozu kıyıpgaleta unu, tuz ve karabiberle karıştırın. Mantarları süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürüp galeta unlu karışıma bulayın. Çöp şişlere dörder mantar dizin. Fırını ızgara konumuna getirin, ızgara telini hafifçe yağlayın. Mantar şişleri tel ızgaraya dizip ara sıra çevirerek kızartın. Kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.

-*-*-*-

Vejetaryen köfte

6 kişilik
Malzemeler

1 havuç, 1 patlıcan
1 patates, 1 kabak
4-5 dal maydanoz
1 yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı un
10 kiraz domates
2 çarliston biber
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

Havuç, patlıcan, patates ve kabakları temizleyip rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Rendelediğiniz sebzeleri geniş bir kaba alın. Maydanoz, dereotu, yumurta , galeta unu, un, tuz, karabiber ve kırmızı tozbiberi ekleyip yoğurun. Kaöfet harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirerek uzun yassı köfteler hazırlayın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Çarliston biberleri iri iri doğrayın. Fırının ızgarasını ısıtın. Köfteleri yağlanmış tepsiye dizip domates ve biberleri aralarına yerleştirin. 15 dakika kadar daha pişirip sıcak olarak servis yapın.

-*-*-*-

Patlıcanlı saray yumurta

2 kişilik
Malzemeler

2 kemer patlıcan
2 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
4 çarliston biber
3 domates
Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber


Patlıcanları fırında közleyin. Sğanları piyazlık doğrayın. Çarliston biberleri çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Çarliston biber ve domatesi ekleyip 5 dakika kavurun, ateşten alın. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Hazırladığınız karışıma ekleyin. Fırın kalıbını yağlayığ hazırladığınız karışımı kalıba boşaltın. Kaşığın ucuyla karışımı biraz açarak yumurtaları kırın. Tuz, karabiber ve kırmızı tozbiber serpin. 5 dakika fırınlayıp servis yapın.

Mahmure
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst