Masa başı çalışanlara egzersizler

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Sürekli olarak bilgisayar başında, hareketsiz bir şekilde çalışanların boyun, sırt ve bel ağrıları için egzersizler…

spor-masa-basi-mkle.jpg


Tüm gün masa başında hareketsiz bir şekilde iş yapmak hem formumuz, hem de sağlığımız açısından oldukça tehlikeli durumlara yol açabilir. Bu nedenle masamızın, sandalyemizin ve bilgisayarımızın konumuna dikkat etmeli; düzenli olarak masa başı egzersizleri yapmalıyız.

Ofiste oturma pozisyonumuz için dikkat etmemiz gereken birkaç nokta var. Bunlardan birincisi sandalyenin bel desteğine sahip olması… Eğer bu şekilde bir destek yoksa, belinize bir yastık koyabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da el bileği ve dirsek pozisyonunun 90 derecelik bir açı oluşturmasıdır. Aynı zamanda bilgisayarınızın göz hizanızda olması ve boynunuzun direkt olarak karşıya dik bir şekilde bakıyor olması gerekir.

Peki masa başı oturuşumuza bu şekilde dikkat etmediğimizde neler olur? Bacaklarda varisten tutun, sırtta kamburluk, yürüyüşte ve duruşta bozukluklar, el – kol ve omuzlarda sinir sıkışmasına kadar birçok şikayet doğabilir. Sürekli aynı pozisyonda klavye kullanmak ve sürekli tekrarlanan Mouse hareketleri de gerilim yaralanmalarına neden olur.

İşte bu tip şikayetlere sahip olmamak ve sağlıklı bir forma sahip olmak için masanızın başında yapabilecekleriniz.

Spor Uzmanı Ayfer Babagür Sağlam boynumuz için yapabileceğimiz statik ve germe hareketleri uygulamalı olarak anlatıyor.



Spor Uzmanı Ayfer Babagür Sağlam sırtımız için kucaklama hareketleri ve sırt arkamız için yapabileceğimiz egzersizleri uygulamalı olarak anlatıyor.



Spor Uzmanı Ayfer Babagür Sağlam bel kaslarımızı kuvvetlendirmek için masa başında yapabileceğimiz egzersizleri uygulamalı olarak anlatıyor.



Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst