Mantarlı pirinç pilavı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Mantarlı pirinç pilavı

Mantarın tadı pilavınıza sızacak! Bu enfes kokusu ve görüntüsü iştahınızı açacak!

antarlı-pirinç-pilavı_6c5ba07d-1e13-49e7-9eb1-a3c0f2619c1c_14_3140392B-1B99-46B9-B0D8-D8E1800A5584.jpg

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
400 gr mantar
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı kaynar su
Tuz

Yapılışı
Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekletin. Mantarları ortadan ikiye kesin ve zeytinyağı ile birlikte yüksek ateşte kavurun. Tereyağı ve yıkanmış pirinci ekleyerek birkaç dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp kapak ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirin ve demlenmeye bırakın. Servis yapın.
ekolay
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
en kisa zamanda denicem nkcigim nefis gözüküyor:lilav:
 
H

Hera

Misafir
Mantar En iyi Protein kaynağı etten biLe özeLLikLe KaLorisi düşük diyet yapanLara tavsiye ederim ben boLca yiyorum eşimLe bu tarifide eşime yapıcam değişik bir yemek eşim bayıLacak teşekkürLer nk cım
 

Dilar

Aktif Üye
Katılım
21 Ağustos 2010
Mesajlar
428
Tepki
247
Puan
43
Konum
yurtdisi
mantari cok severim pilavada cok yakisacagini düsünüyorum
deniycem mantarimda var nasilsa tesekkürler
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst