Mantarlı Pilav

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
mantarli-pilav-tarifi-1-720x450.png


MALZEMELER

1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
200 gram mantar
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tuz
1/4 demet maydanoz

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA

Püf noktası:

Pirinçleri kavururken; pilava 1- 2 damla limon suyu ve 1 adet kesme şeker eklerseniz pirinçler tane tane olur ve pilavınız yapışmaz.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre; sebze, et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz.

Pirinçleri, ılık suda beklettikten sonra kullanacağınız tavuk suyu miktarını yarım su bardağı kadar azaltarak da hazırlayabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin. ¼ demet maydanozu incecik kıyın.

Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye aktarın. 2- 3 dakika kadar kavurun.

Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarları ekleyin. Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürün.

Ardından; sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Pilavı; kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirin.
Pişen pilava doğradığınız maydanozları ekleyin. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst