incitanemtuana
Daimi Üye
gecen hafta ilk kez denedigim
bu günde babamlara yaptigim lazanyam
ilk kez derken
lazanya konusunda hep hazira konmusumdur yapmak nasip olmamisti
MANTARLI LAZANYAM
MALZEMELER:
500gramlik hazir lazanya hamuru
2kutu konserve mantar
1kutu konserve domates püresi
1adet sogan
2dis sarimsak
2adet havuc
tuz,kekeik,karabiber
BESEMEL SOS MALZEMESI:
siviyag
4yemek kasigi un
1litre süt
tuz,karabiber
kasar peyniri
HAZIRLANISI:
sogan,sarimsak ve havuc kücük kücük dogranip yagda kavrulur
sonra mantarlar ilave edilip kavrulur
domates püresi eklenir ve baharatlarla tadlandirilip pisirilir
besemel sos icin,
tencereye siviyag konur
un pembelesinceye kadar kavrulur
ve sonra süt ilave edilip cirpiciyla cirpilir
tuz ve karabiberle tatlandirirlir
icine istediginiz miktarda kasar ilave edin
dikdörtgen borcamin zeminine biraz besemel sostan dökün
sonra lazanya hamurunu tek sira olarak dizin eger kenarlarinda bosluk kalirsa lazanyalardan kirarak yama yapin
sonra mantarli sos döküp yayin
üzerine besemel sosu yayin
derken bu böyle kat kat lazanya hamuru bitene kadar tekrarlanir
en üst zeminine kalan besemelosu dökün
ve önceden isitilmis 200derecelik firinda 30_45 dakika arasi pisirin
bicakla test edersiniz güzelce gecerse pismis demektir
lazanyayi cikarip üzerini kasarkaplayin
ve yine firina verin sadece firin isisiyla kalsin
AFIYETLE YIYIN
bu günde babamlara yaptigim lazanyam
ilk kez derken
lazanya konusunda hep hazira konmusumdur yapmak nasip olmamisti
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MANTARLI LAZANYAM
MALZEMELER:
500gramlik hazir lazanya hamuru
2kutu konserve mantar
1kutu konserve domates püresi
1adet sogan
2dis sarimsak
2adet havuc
tuz,kekeik,karabiber
BESEMEL SOS MALZEMESI:
siviyag
4yemek kasigi un
1litre süt
tuz,karabiber
kasar peyniri
HAZIRLANISI:
sogan,sarimsak ve havuc kücük kücük dogranip yagda kavrulur
sonra mantarlar ilave edilip kavrulur
domates püresi eklenir ve baharatlarla tadlandirilip pisirilir
besemel sos icin,
tencereye siviyag konur
un pembelesinceye kadar kavrulur
ve sonra süt ilave edilip cirpiciyla cirpilir
tuz ve karabiberle tatlandirirlir
icine istediginiz miktarda kasar ilave edin
dikdörtgen borcamin zeminine biraz besemel sostan dökün
sonra lazanya hamurunu tek sira olarak dizin eger kenarlarinda bosluk kalirsa lazanyalardan kirarak yama yapin
sonra mantarli sos döküp yayin
üzerine besemel sosu yayin
derken bu böyle kat kat lazanya hamuru bitene kadar tekrarlanir
en üst zeminine kalan besemelosu dökün
ve önceden isitilmis 200derecelik firinda 30_45 dakika arasi pisirin
bicakla test edersiniz güzelce gecerse pismis demektir
lazanyayi cikarip üzerini kasarkaplayin
ve yine firina verin sadece firin isisiyla kalsin
AFIYETLE YIYIN