güllerdiyari
Daimi Üye
Aciklama :
Ben lazanya makarnasini haslayarak yapiyorum firinda pisme süresinide kisaltmis oluyorum.
haslamadanda yapmistim hem cok uzun sürede pisti hemde ortalari sert kaldi daha pratik ve leziz bana göre.
kullanilan malzemeler:
1 paket lazanya
1 konserve mantar
1 konserve domates sosu
1 adet sogan
renkli biber
kekik. tuz
karabiber.
besemel sosu:
sivi yag
4 y.k un
kasar peyniri
1 lt süt
tuz
yapilisi:
önce lazanyalarimizi kaynamis suda hasliyoruz haslarken biraz suya sivi yag ilve ederseniz yapismasinida önlemis olursunuz ama haslanirken sIk sIk karistirmaniz kerekiyor yapismamasi icin.
ic malzememizi hazirlayalim. öncelikle sogan ve renkli biberlerimizi kücük kücük dograyalim pembelesinceye kadar kavuralim daha sonra mantari ve domates sosumuzu ilave edelim biraz kaynayinca baharatlarimizida ekleyelim.
besemel sos: bir tencereye sivi yag koyup 4 kasik unu koyalim devamli karistiralim un biraz pembelesmeye baslayinca sütü ilave edelim bu arada devamli karistiralim ardindan tuz ve rendelenmis kasarda ekleyelim besemelimiz hazir.
lazanyayi dikdörtgen borcama bir kat siralayalim mantar harcimizdan biraz üzerine yayalim bir kepce besemelde gezdirelim bu islemi üc kat yapalim en üstünede besemelin kalanini dökelim
250 derecede isittigimiz firini 200 e indirip tepsimizi firina verelim üstü hafif kizarincaya kadar pisirelim.
afiyet olsun.
bu ilk asama.
buda ikinci asama
bu ücüncü asama bu sekilde üc kat tekrarlanacak.
en son katina kalan besemel sosunu dökelim
buda firindan cikmis hali
buda migdemize inmeden az önceki hali-hmm
afiyet olsun arkadaslar umarim begenirsiniz
Ben lazanya makarnasini haslayarak yapiyorum firinda pisme süresinide kisaltmis oluyorum.
haslamadanda yapmistim hem cok uzun sürede pisti hemde ortalari sert kaldi daha pratik ve leziz bana göre.
kullanilan malzemeler:
1 paket lazanya
1 konserve mantar
1 konserve domates sosu
1 adet sogan
renkli biber
kekik. tuz
karabiber.
besemel sosu:
sivi yag
4 y.k un
kasar peyniri
1 lt süt
tuz
yapilisi:
önce lazanyalarimizi kaynamis suda hasliyoruz haslarken biraz suya sivi yag ilve ederseniz yapismasinida önlemis olursunuz ama haslanirken sIk sIk karistirmaniz kerekiyor yapismamasi icin.
ic malzememizi hazirlayalim. öncelikle sogan ve renkli biberlerimizi kücük kücük dograyalim pembelesinceye kadar kavuralim daha sonra mantari ve domates sosumuzu ilave edelim biraz kaynayinca baharatlarimizida ekleyelim.
besemel sos: bir tencereye sivi yag koyup 4 kasik unu koyalim devamli karistiralim un biraz pembelesmeye baslayinca sütü ilave edelim bu arada devamli karistiralim ardindan tuz ve rendelenmis kasarda ekleyelim besemelimiz hazir.
lazanyayi dikdörtgen borcama bir kat siralayalim mantar harcimizdan biraz üzerine yayalim bir kepce besemelde gezdirelim bu islemi üc kat yapalim en üstünede besemelin kalanini dökelim
250 derecede isittigimiz firini 200 e indirip tepsimizi firina verelim üstü hafif kizarincaya kadar pisirelim.
afiyet olsun.
bu ilk asama.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
buda ikinci asama
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
bu ücüncü asama bu sekilde üc kat tekrarlanacak.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
en son katina kalan besemel sosunu dökelim
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
buda firindan cikmis hali
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
buda migdemize inmeden az önceki hali-hmm
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
afiyet olsun arkadaslar umarim begenirsiniz