Mantarlı Biftek

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
mushroom-steak.jpg


Mantarlı Biftek
Söz, İtalyan Mutfağına gelince yelkenlerim suya iniyor. Nasıl güzel salata sosları, makarna çeşitleri var. Tattığım her yemeğine 10 puan veriyorum.


Dün akşam sevgilimin doğum günüydü ve onun için özel bir yemek hazırlamak istedim. Ne yapsam diye düşünürken aklıma mantarlı biftek geldi. Daha önce hiç pişirmemiştim ama yemek konusundaki yeteneğime güvenerek mutfağa girdim. Sonuç nasıl mıdyı? Muhteşem!

Malzemeler,

* 2 parça dana biftek
* 3 yemek kaşığı Kuehne Balsamik Sos
* Yarım kilo mantar
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Damak tadınıza göre Tuz, karabiber, kekik
* Alüminyum folyo

Hazırlanışı,

1. Bifteklere balsamik sirke sosunu sürün, buzdolabında 30 dakika bekletin.
2. Mantarları sirkeli suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve orta kalınlıkta dilimleyin.
3. Tavaya mantarları alıp suyunu çekene kadar pişirin.
4. Ocaktan indirmeden önce tereyağ, tuz ve kekik ekleyin.
5. Biftekleri dolaptan çıkarın.
6. Tavaya sıvıyağ alıp iyice kızdırın ve biftekleri dizin.
7. Çok yüksek ateşte bifteklerin iki tarafını 1 dakika kızartın.
8. Fırın tepsisinin tabanını folyo ile kaplayın.
9. Biftekleri yerleştirin.
10. Hava almayacak şekilde üzerini folyoyla kaplayın.
11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
12. Bifteği fırından çıkarmadan 5 dakika önce tuz ve karabiberini ekleyin.
13. Servis tabağına bifteği alın üzerine mantarları ekleyin.
14. Yanında yoğurtlu patates salatası ve üzerine balsamik sirke dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst