Mantar Soslu Bonfile Tarifi

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
timthumb.jpg


Malzemeler
  • Zeytinyağı​
  • 500 gr. bonfile – ince şeritler halinde kesilmiş​
  • 1 adet kuru soğan – yemeklik doğranmış​
  • 1 diş sarımsak – ince dilimlenmiş​
  • ¼ muskat rendesi​
  • Tuz​
  • Karabiber​
  • 2 su bardağı su​
  • 10 – 15 adet mantar​
  • 1 yemek kaşığı tereyağı​
  • 2 su bardağı krema​
  • 1 su bardağı su​
Yapılışı

Bonfileyi ince şeritler halinde doğrayın.

Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Mantarları temizleyip ince dilimleyin.

Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın.

Etleri ilave edip, rengi dönene kadar çevirin.

Ardından yemeklik doğradığınız soğan, sarımsak, muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edin.

Ateşin altını biraz kısın ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Suyunu ekleyip, iyice karıştırın, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.

Etler yumuşayıp, suyunu biraz çekince mantarları ekleyin.

Kalın bir sos kıvamına gelene kadar pişirin.

1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin ve karıştırın.

Bir karıştırma kabında krema ve 1 su bardağı suyu karıştırın.

Etlere ekleyin ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.

Sıcak servis edin.​
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst