Mandalinada 'gaz' tehlikesi

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.717
Tepki
84.388
Puan
113
Konum
İstanbul
874320111108033926815.jpg

Mandalinada 'gaz' tehlikesi

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden mandalina ve portakalın ''albeni'' katmak amacıyla gaz verilerek sarartıldığı belirtildi.

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağaçtan yeşil renkli olarak toplanan narenciyelerin, tüketiciye ulaşana dek birtakım kimyasal işlemden geçtiğini söyledi.

Narenciye ürünlerinden özellikle mandalina ve portakalın toplandıktan sonra kapalı bir ortamda ''Etilen Gazı'' ile sarartıldığını vurgulayan Çakman, daha sonra bu ürünlerin dayanıklı olması ve parlak görünmesi için mumlandığını kaydetti.

Çakman, ''Genellikle vatandaşlarımız sarı olan ürünü tercih ediyor. Vatandaşlar, mandalina ve portakal alırken işlem görmemiş, yeşil renkli olanları tercih etsin. Yeşil renkli narenciye, daha naturel ve sağlıklıdır. Narenciyenin kendi öz rengi, işlem görmediğini gösterir'' dedi.

Üzümde de zirai ilaç kullanımının yaygın olduğunu dile getiren Çakman, özellikle çekirdeksiz üzüm için hormon ilaçlarının kullanıldığını belirtti.

İHA
 

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.419
Tepki
5.511
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
bazı üzümler gerçekten devasa büyüklükte canı çekiyor insanın mandalinayıda çok severiz el atmadıkları bişey kalmadı türkiyede bunlar yapılırsa dışarıdan düşman aramamak lazım boykot ediyoruz bazı yiyecekleri buyur bu ne:eek:ky:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst