LiLi
Daimi Üye
Malzemeler:
3 adet patlıcan
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kabak
2 yemekkaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
tuz,karabiber
50 gr krema
1 tutam kaşar rendesi (üstü için)
fesleğen yaprakları (üstü için)
Hazırlanışı;
Patlıcanları közleyin. Soyun ve bıçakla ufak ufak kıyın. Patlıcanların sap kısmına doğru olan sert kısmından bir parça çorbayı süslemek için ayırın.
Bir tencerede bir soğan ve sarımsağı küp küp doğrayıp kavurun. Daha sonra küp doğranmış patates ve kabakları ekleyin. Onlarıda biraz soteledikten sonra sıcak su ilave edin. Su kaynamaya başlayınca süs için ayırdığınız patlıcanlar hariç kalan patlıcanlarıda suya ekleyip.sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra çorbanızı blendırdan geçirin ve kevgirden süzün (pat-lıcanların çekirdekleri olabilir buda çorba da hoş gözükmeyebilir !) daha sonra ayrı bir tencerede tereyağı ve unu hafif kavurun. Süzdüğünüz çorbayı
için hazırlayıp buzluğa közlenmiş içine döküp koyulana kadar pişirin. Katı olursa biraz su eklemenizde sorun
yok ! En son kremayı ekleyin, tuzunu ve karabiberini koyup tadını kontrol edin. Süs için ayırdığınız patlıcanları içine katın. En son servis ederken üstüne
kaşar rendesi ve fesleğen yaprakları ile süs yapın.
Alıntı :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.