Makyaj fırçasıyla felç oldu

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.407
Makyaj fırçasıyla felç oldu

fft18_mf6902935.Jpeg

Jo Gilchrist adlı genç anne, arkadaşının makyaj fırçasından kaptığı enfeksiyon yüzünden felç oldu.

Avustralya’nın Brisbane kentinde yaşanan inanılmaz olayda Jo Gilchrist, 14 Şubat günü arkadaşına ait makyaj fırçasını kullandı ve sivilcesini kapatmaya çalıştı. Ancak Gilchrist, arkadaşının yüzünde bir bakterinin bulunduğunu bilmiyordu ve kısa bir süre sonra acıyla kıvranmaya başladı.

fft18_mf6902939.Jpeg

27 yaşındaki genç anne, apar topar Brisbane Hastanesi’ne gitti ve olayın ciddiyetini orada öğrendi: Makyaj fırçasından kaptığı 'Stafilokok' adlı bakteri omuriliğine ilerlemişti.

fft18_mf6902938.Jpeg

Daily Mail Avustralya’ya konuşan Gilchrist, “Bu olay yaşanana kadar, başıma böyle bir şey gelebileceğini bilmiyordum. Daha önce de arkadaşımın fırçasını kullanmıştım ve onlar da benim malzemelerimi kullanırdı. Fırçasını kullandığım en iyi arkadaşım, kendisini çok kötü hissediyor. Kendini sorumlu görüyor, fakat onun hiçbir suçu yok. Bağışıklık sistemim zayıftı ve bu da bakterinin işini kolaylaştırdı. Doğum yaparken çektiğim acıdan daha fazla acı çektim ve ölüyorum sandım.”

fft18_mf6902937.Jpeg

Genç annenin bakterileri vücudundan atması 3 ay sürecek ve tedavi sonrasında eski hayatına tam olarak dönemeyecek. Bakteri vücudundan atıldıktan sonra günde 1-2 saat yürüyebilecek, market alışverişi yapabilecek ve ev işleri yapabilecek hale gelecek.

fft18_mf6902936.Jpeg

Yaşadığı her şeye rağmen genç anne, umudunu yitirmemiş. “Omurgama sıçradığı için şanslıyım” diyor Gilchrist ve ekliyor; “Beynime sıçrasaydı şu anda ölmüş olacaktım. Eklemlerime sıçrasaydı, hayatıma engelli olarak devam edecektim. İkinci kez doğmuşum gibi hissediyorum. Her şeyin bir nedeni oluyor. Hayatımın geri kalanında mücadeleme devam edeceğim.”

Ev Kedisi

Daimi Üye
Tepki
1.224
Açıkçası ben saç ve makyaj fırçalarını midem kaldırmıyor diye kuaföre bile gitmiyorum,
Demekki en doğrusunu yapıyormuşum,
Bu kadın da ucuz atlatmış diyecem ama pek ucuz atlatamamış

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.407
Bende çok huyluyumdur bu tarz şeyleri ortak kullanmayı hiç sevmem kii bir de yüzüme sürdüğüm şey zaten hassasım olmayacağı varsa da olur

Kuaförlerdeki manikür yüzünden de hastalık bulaşan olmuştu o yüzden kendi setlerinizi alıp onları kullandırın deniyordu dikkatli olmak gerek nereden ne geleceği belli olmuyor

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar