Makara (Tarçınlı makara çörek)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
kurtoskalacs.jpg
makara_coregi.jpg


Makara (Tarçınlı makara çörek)

Bu pasta şekli, benzersiz lezzeti ve hazırlama yöntemi olan özel Transilvanya mutfağı.

1 kg un
500 ml ılık süt
50 gr maya
6 yumurta sarısı
100-120 gr tereyağı
1/2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Toz Tarçın
Toz şeker
Dövülmüş fındık, badem veya Hindistan cevizi

Ilık sütte mayayı eritiniz ve mayanın kabarmasını bekleyiniz.
Yumurta sarıları ve eritilmiş tere yağını birlikte çırpınız ve tuz ve şeker ilave ediniz.
Yumurta karışımına, mayalı süt ve unu ilave edip birlikte iyice karıştırınız ve hamuru yoğurunuz.
Hamurun üzerine bez örtüp ılık bir yerde mayalanması için bekletiniz.
Hamur mayalandıktan sonra oval olarak açınız ve ruletle dışarıdan içeriye doğru uzun şeritler halinde kesiniz.
Silindiri fırça ile yağlayıp silindirin etrafına şeritleri teker teker sarınız.
Şeritlerin birleşmesi için silindiri tezgahta ileri geri hareket ettiriniz.
Hamuru eritilmiş tereyağı ile yağlayıp toz şekere bulayınız.
Mümkünse kömür ateşinde pişiriniz.
Her tarafı eşit kızarana kadar çeviriniz.
Yeterince karamelize olduğunda ateş üzerinden alınır. İsteğe bağlı olarak tarçın, toz şeker veya dövülmüş badem ya da fındık serpilir.

Kaynak :medimutfakta.blogspot
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bayanın yorumunda da yazıyordu Kuzey'in meşhur makarası diye :hihi:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst