Mahlepli Poğaça

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
Mahlepli Poğaça

wol_error.gif
mahleplipogaca.jpg

Malzemeler:
1 Çay bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı mahlep
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı tozşeker
1 Paket kabartma tozu
3 Su bardağı un
4 Çorba kaşığı margarin
1 Adet yumurta sarısı
1 Paket susam


Hazırlanışı

* Yoğurt, tuz, mahlep, tozşeker, un, kabartma tozu ve margarini kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun.
* Düzgün bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
* Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız poğaçaları dizin.
* Yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün.
* Susam serpin ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında bembeleşene dek pişirin.
* Ilık olarak servis yapın.
Afiyet Olsun:hhhhhh:
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.924
Puan
113
Konum
Konya
Ellerıne saglık...

Mahlepin hayatımda buyuk bı ızı var ogunden bu yana hıc kullanmam=)))

Hep duyardım mahlepi o zaman Turkıyr de yasamıyodum annemden ıstedım yollamıs.

Nefız bı lezzet cıkarıyo ya ortalıga bende lezzet daha da harıka olsun dıye yaklasık ıkı corba kasıgı koydum.

Hamur harıka oldu ama pişmeye basladıkca evde bır koku tahda kadar sert pogacalar

O gun ılk ve son kullanısımdı mahlepi:gitme:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.520
Puan
113
Konum
Oradan
ellerine sağlık şahmaran:hhhhhh:

kedijik mahlepi sanırm biraz fazla kullanmışsın sen:)
poğaçalarının sert olması sanıyorum mahlepten değildir

birde mahlebi ben tuzlu simit yaparız ya mayasız hamurudan o tarife çok yakıştırıyorum
aynı pastanelerdeki gibi miss gibi kokuyor
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.924
Puan
113
Konum
Konya
Evet canım sonradan ogrendım sadece yarım cay kasıgı yeterlıymıs.Ama kokusu su an bıle bunrumda bebat bıseydı
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
images


Mahlep'i merak edenler için bildiğimiz toz halinde bir karışım.Ancak hamur işlerinde harika tat veriyor.:eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst