Lutenitsa
Gerekli Malzemeler:
3 kg salçalık domates
1 kg kırmızı etli biber
Yarım kilo patlıcan
250 gr havuç
2 çay bardağı sirke
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Havuçları temizleyip haşlayın. Kırmızıbiberlerle patlıcanları ateşte közleyip kabuklarını soyun. Domateslerin kabuklarını soyun. Tüm sebzeleri mutfak robotundan geçirin. Harlı ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Göz göz olunca tuz, şeker, sirke, ince kıydığınız sarımsak ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Ocaktan alın. Cam kavanozlara aktarıp buzdolabında muhafaza edin.
ekolay