Lost -2004

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..



lost.jpg



Lost, Amerikan drama televizyon dizisidir. Program, Sidney, Avustralya'dan Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri'ne uçan bir yolcu uçağının kaza yapması sonucu Güney Pasifik'te gizemli bir adaya düşen kazazedelerin hikâyelerini konu edinmektedir. Her bölüm tipik olarak adada geçen ana hikâyenin yanı sıra, bir karakterin hayatındaki bir başka noktaya ilişkin ikinci bir hikâyeye sahiptir, yine de diğer zaman ile ilgili olaylar düzeni bu formülü sonraki bölümlerde değiştirmektedir. İlk bölüm, ilk kez 22 Eylül 2004'te yayınlandı ve o tarihten itibaren toplam beş sezon gösterildi. Dizi, Amerika Birleşik Devletleri'nde American Broadcasting Company (ABC) kanalında yayınlanmakla birlikte, birçok ülkede bölgesel kanallarda yayınlanmaktadır.

Geniş ansambl oyuncu kadrosu ve Ohau, Hawaii'deki çekimlerin maliyeti nedeniyle Lost, televizyon tarihinin en pahalı dizilerinden biridir. Damon Lindelof, J. J. Abrams ve Jeffrey Lieber tarafından yaratıldı ve ABC Studios, Bad Robot Productions ile Grass Skirt Productions tarafından yapımı gerçekleştirildi. Dizinin tema müziği ise Michael Giacchino tarafından bestelendi. Abrams, Lindelof, Bryan Burk, Jack Bender ve Carlton Cuse, Lost'un şu anki yönetici yapımcıları olarak teknik ekipte yer almaktadırlar.

Olumlu eleştiriler alan ve popüler bir başarı elde eden Lost, ilk yılından itibaren ABC'de yayınlanan her bölümü ortalama 16 milyon kişi tarafından seyredildi. 2005 Emmy Ödülleri'nde "en iyi drama dizisi" dalında, 2005 Britanya Akademi Televizyon Ödülleri'nde "en iyi Amerikan ithalatı" dalında, 2006 Altın Küre Ödülleri'nde "en iyi drama" dalında, 2006 Screen Actors Guild Ödülleri'nde "en iyi drama dizisi" dalında ödüller alan dizi, birçok önemli endüstri ödülü kazandı. Sıkı hayran kitlesi elde etmesiyle diğer televizyon dizilerinde, reklamlarda, çizgi romanlarda, web çizgi romanlarında, komedi dergilerinde, bir video oyununda ve şarkı sözlerinde dizinin hikâyesine ya da bir unsuruna göndermeler yapılarak dizi Amerikan popüler kültürünün bir parçası haline geldi. Programın kurgusal evreni, bağlantılı romanlarda, forumlarda, video oyunlarında, alternatif reality oyunlarında, The Lost Experience ve Find 815'da araştırılmaktadır.

lost1280x1024pa3.jpg


Lost, altıncı sezonunda 121. bölümüyle sona erecek ve final bölümü Mayıs 2010'da yayınlanacak. Altıncı sezon, on sekiz bölümden oluşacak. Dizinin ilk dört sezonunun bölümleri Birleşik Devletler'de distribütörlüğü Disney-ABC Domestic Television tarafından yapılan G4 ve SyFy kanal gruplarında yayınlanmaktadır.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Sayid

bio_sayid.jpg


* Karakter: Sayid Jarrah
* Yaşadığı yer: Tikrit, Irak
* Mesleği: Irak Cumhuriyet Koruması’nın İlk İrtibat Subayı
* Oyuncu: Naveen Andrews

Ada hayatı

Sayid, askeri geçmişinin kendine kazandırdığı fiziksel özellikleri ve matematik, elektronik ve iletişimde olan yeteneğinden dolayı adanın güçlü karakterlerindendir. Geçmişte bir işkenceci, kuralları uygulatan ve ”işbirliği yapmayanlardan ” gerçeği zorla çıkaran biri olması nedeniyle karanlık bir geçmişi de vardır. Ölmeden önce Shannon’ın sevgilisiydi.

Charlie

bio_charlie.jpg


* Karakter: Charlie Pace
* Yaşadığı yer: Manchester
* Mesleği: Rock grubu Drive Shaft’ın bas gitaristi
* Oyuncu: Dominic Monaghan

Ada hayatı

Charlie, cana yakın bir genç ve eski bir müzisyendir. Claire’den hoşlanmaktadır ve bebeğiyle birlikte Claire’in, hayatının bir parçası olmasını istemektedir. Fakat işler karışır, Charlie eroin bağımlısıdır ancak adada bu alışkanlığından vazgeçmek üzeredir, ta ki uçağın enkazında bulunan eroin deposunu keşfedene kadar. Kendisine gizli bir depo yapar ancak bu ortaya çıktığında çok zor bir duruma düşer. Ayrıca, Claire’le kendisini kaçıran Ethan’dan öç almak isteyen karanlık tarafıyla sürekli savaşmaktadır. Ethan ortaya çıktığında kimsenin herhangi bir sorgulamaya fırsat vermeden ateş eder ve Ethan’ı öldürür.


Sawyer

bio_sawyer.jpg


* Karakter: James “Sawyer” Ford
* Yaşadığı yer: Knoxville, TN
* Mesleği: Dolandırıcı
* Oyuncu: Josh Holloway

Ada hayatı

Sawyer ilk başta cahil beyaz Amerikalı profili çizer ancak ilk bakışın yanıltıcı olduğunu daha sonraları anlarız. Sawyer her türlü durumda kendine çıkar sağlamayı başarır. Adanın zulacısı olan Sawyer, kazadan sonra uçaktaki sahipsiz malları saklayıp adada bir karaborsa oluşturur. Çizmeyi sevdiği köylü imajının aksine birçok bölümde kitap kurdu olarak görülüyor. Adadan önceki yaşamında kadınlara düşünlüğü bilinen Sawyer’ın adadaki favorisi Kate.

John Locke

bio_locke.jpg


* Karakter: John Locke
* Yaşadığı yer: Tustin, Kaliforniya
* Mesleği: Kutu imal eden bir şirkette idareci
* Oyuncu: Terry O’Quinn

Ada hayatı

Kazadan once belden aşağısı felçli olduğu için tekerlekli sandalyeye mahkum olan Locke kazadan sonra mucizevi bir biçimde yürüme yeteneğine yeniden kavuşmuştur. Bu yüzden adanın mucizeler yarattığına inanmakta ve kazazedeler adanın sırlarını keşfederse bunun herkesin yararına olacağını düşümektedir. Becerikli bir avcı ve doğa adamdır. Geçmiş bölümlerde ambarı kendisine takıntı haline getirmiştir. Jack ile ters düşen düşünceleri bulunmaktadır.

Kate

bio_kate.jpg


* Karakter: Katherine “Kate” Austen
* Yaşadığı yer: Iowa
* Mesleği: Bilinmiyor
* Oyuncu: Evangeline Lilly

Ada hayatı

Tatlı ve masum görünümüyle dikkat çeken Kate aslında karanlık geçmişi olan bir kanun kaçağıdır. Adada iz sürme, ağaçlara tırmanma, silah kullanma konusundaki becerileri ön plandadır. Jack ve Sawyer ile bir aşk üçgeninin içinde bulunaktadır.


Jack

bio_jack.jpg


* Karakter: Dr. Jack Shephard
* Yaşadığı yer: Los Angeles
* Mesleği: Cerrah
* Oyuncu: Matthew Fox

Ada hayatı

Jack kazazede grubundaki tek doktordur. Tıbbi bilgilerine ilaveten koordine etme ve karar alma konusundaki becerileri kendi isteği dışında onu grubun lideri haline getirmiş. Her şeyin bilimsel bir açıklaması olduğuna inanan Jack, insanların yalnız kendi çıkarları doğrultunda hareket ettiğine inanır ve aynı zamanda bir idealisttir. Ana-Lucia ve Kate ile flört etmiştir.

Hurley

bio_hurley.jpg


* Karakter: Hugo “Hurley” Reyes
* Yaşadığı yer: Los Angeles
* Mesleği: Bir kutu şirketi ve spor ayakkabı fabrikasının sahibi
* Oyuncu: Jorge Garcia

Ada hayatı

Adanın en şişmanı olan Hurley, diğerlerine olan yakınlığı ve komikliği ile tanınıyor. Hurley sayıların (4 8 15 16 23 42) lanetli olduğuna inanıyor. Bir dönem Libby’e aşık olmuştur.


Jin

bio_jin.jpg


* Karakter: Jin-Soo Kwon
* Yaşadığı yer: Seul, Güney Kore
* Mesleği: İşadamı
* Oyuncu: Daniel Dae Kim

Ada hayatı

Jin, Koreli’dir ve Sun’ın kocasıdır. Kendisi ve diğer kazazedeler arasındaki dil ve kültür farklılığından dolayı ( adada İngilizce bilmeyen tek kişidir ) ilk başta kendisini ve eşini diğerlerinden uzaklaştırmıştır. Daha sonra, balık tutma yeteneğini kullanarak diğerleriyle iletişim kurmaya ve arkadaş olmaya çalışmış ve Sun’a seven bir eş olduğunu göstermiştir. Ancak agresif davranışları devam etmekte ve sahip olma düşkünlüğü ile sürekli boğuşmaktadır. Bu ilişkilerinde güvensizliğe yol açmaktadır.


Sun

bio_sun.jpg


* Karakter: Sun-Soo Kwon
* Yaşadığı yer: Seul, Güney Kore
* Mesleği: Ev hanımı
* Oyuncu: Yoon-jin Kim

Ada hayatı

Sun, Jin’in eşidir. Adada bitki yetiştirdiği bir bahçesi vardır ve bitkisel tedavi ile ilgili sahip olduğu bilgilerle adadakilere yardımcı olmaktadır. İngilizce bildiği anlaşıldığında, başta kendi kocası olmak üzere herkesi çok şaşırtmıştır.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Lost 6. Sezon Sneak Peek

[DM]xc2r1d_lost-6-sezon-1-bolum-sneak-peek_shortfilms[/DM]



Lost'un 6. ve son sezonu Amerika'da bu Çarşamba başladı. Türkiye'de ise bugün Digitürk'te başlayacak. Biz ilk sezondan bu yana vazgeçemiyoruz. Gerçekten harika bir dizi.:beyazbayrak:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
bu diziyide hiç izlemedim sanırım yabancı diziler ilgimi geçmiyoeskiden brazilya dizilerini izlerdim ama vahşi güzel vardı hastasıydımmmm:eek:pucuk:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Vahşi güzel bizde izlerdik. Hatta tam akşam yemeği vaktiydi saati. Babamla işe gelir hemen yemeğe oturur pür dikkat izlerdik:kptmya:
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
arih: 2010-04-19 TV : TNT Saat: 22:15Tür:Yabancı Dizi

[DM]video/xcy4tk_lost-6-sezon-13-bolum-fragman-www-c_shortfilms[/DM]

Lost
5.3. Jughead
Bir uçağın düşmesiyle kaderleri birbirine ve gizem dolu bir adaya bağlanan kazazedeler. Bazıları bunun sadece bir kaza olduğunu düşünüyor, bazıları kader… Bazıları ise neye inanacağını şaşırmış durumda. Belki de hayatta gerçekten tesadüf diye bir şey yoktur ve tüm bu olanların bir nedeni vardır… Ve elbette bir sonucu… Cevapsız kalan birçok soruyla sona eren 4. Sezonun ardından, yepyeni sorular ve maceralarla dolu 5. Sezon TNT ekranlarında...
Desmond, adanın zamanda hareket etmesiyle ilgili bilgi almak için Daniel Faraday’in annesine ulaşmaya çalışmaktadır ve Charles Widmore’dan onun yerini öğrenir. Adadakiler kendilerini 1954 yılında bulurlar ve Richard Alpert yine aynı yaştadır. Locke, onları gelecekten geldiğine ikna etmeye çalışırken, Faraday de bir hidrojen bombasını etkisiz hale getirmeye uğraşmaktadır.
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Tarih: 2010-04-26 TV : TNT Saat: 22:15Tür:Yabancı Dizi


[DM]video/xd13fz_lost-6-sezon-14-bolum-fragman-www-c_shortfilms[/DM]

Lost

5.4. The Little Prince
Bir uçağın düşmesiyle kaderleri birbirine ve gizem dolu bir adaya bağlanan kazazedeler. Bazıları bunun sadece bir kaza olduğunu düşünüyor, bazıları kader… Bazıları ise neye inanacağını şaşırmış durumda. Belki de hayatta gerçekten tesadüf diye bir şey yoktur ve tüm bu olanların bir nedeni vardır… Ve elbette bir sonucu… Cevapsız kalan birçok soruyla sona eren 4. Sezonun ardından, yepyeni sorular ve maceralarla dolu 5. Sezon TNT ekranlarında...
Kate’in Aaron’ın gerçek annesi olup olmadığını sorgulayan avukatlar Kate’i ziyaret eder. Kate, Jack, Sayid ve Ben ile buluştuğunda Aaron’la ilgili gerçeğin Ben tarafından ortaya çıkarıldığını anlar. Adada ise Locke’un ısrarlarıyla The Orchid istasyonuna giden grup kendilerini önce Aaron’ın doğduğu günde sonra da 1988 yılında bulurlar ve Jin, Danielle Roussou’nun ekibiyle karşılaşır. Bu zaman geçişleri hayatlarını ciddi tehlikeye sokmaktadır.
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Lost


Tarih: 2010-05-10 TV : TNT Saat: 22:50Tür:Yabancı Dizi

[DM]video/xd78qw_lost-6x15-sneak-peek-2-turkce-altya_shortfilms[/DM]

Lost
5.6. 316
Bir uçağın düşmesiyle kaderleri birbirine ve gizem dolu bir adaya bağlanan kazazedeler. Bazıları bunun sadece bir kaza olduğunu düşünüyor, bazıları kader… Bazıları ise neye inanacağını şaşırmış durumda. Belki de hayatta gerçekten tesadüf diye bir şey yoktur ve tüm bu olanların bir nedeni vardır… Ve elbette bir sonucu… Cevapsız kalan birçok soruyla sona eren 4. Sezonun ardından, yepyeni sorular ve maceralarla dolu 5. Sezon TNT ekranlarında...
Faraday’in annesi Eloise Hawking ile buluşan Oceanic Altılısı, ondan adaya nasıl dönecekleri ile ilgili bilgi alırlar. Jack, Kate, Hurley, Sun, Sayid ve Ben’in bindiği Ajira 316 sayılı uçuşun pilotu Frank Lapidus’tur ve kargosunda Locke’un cenazesi de bulunmaktadır.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ve 6 sezondur devam eden lost Türkiye saati ile 7'de son buldu :gitme:

Bundan sonra hangi dizi bizi bu kadar tutkuyla saracak bilemiyorum:gitme:

Biz daha 6. sezon 11'den finale kadar izlemedik. Bu hafta bitiririz artık:dusun:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
ne oldu sonunda acaba izlemedim ben diziyi de duyduğum kadar tv den sonun merak ettim:)
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Canım nasıl anlatayım ki izlemen lazım:)
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
3. sezon bölüm 18 deyim canim daha baslardayim, ben bu diziyi nasil kacirmisim bilmiyorum. harika bir dizi :sok
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Canım ben eşimle 1 gecede 1 sezon bitirdiğimi hatırlıyorum:panter:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Yokluğu acayip hissediliyor keşke bitmeseydi hiç bir dizi bende bu kadar merak duygusu uyandırmamıştı bölümleri peşpeşe nasıl merakla izlemiştim ne yapalım sonunu bilerek baştan izlemekte güzel olacak herhalde bu şekilde avuturum kendimi artık...
 

LiLyum

Aktif Üye
Katılım
2 Ağustos 2010
Mesajlar
125
Tepki
80
Puan
28
Konum
balıkesir
Ne diziydi bee.... gerçekten süpperdi. Unutamam o rüyalarımda düştüğüm adaları. Tabi hergün 3-4 bölüm izlersen rüyalarada giriyodu. Sağolsun sawyer yalnız bırakmıyodu yinede:findik:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst