Lösemi ilacı bezelye

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
374757759231.jpg


Lösemi ilacı bezelye

Kan kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar.

Bezelye, A, C ve B grubu vitaminlerinin yanı sıra demir, fosfor ve potasyum gibi mineralleri de içinde barındıran besleyici bir sebzedir. Kansızlığa iyi gelir. Kan kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar. Kabızlığı giderir.

Çuha sinirleri alır
Çuha çiçeğinin kökleri ve çiçekleri kurutulduktan sonra suda kaynatılarak kullanılabileceği gibi taze yaprakları da haşlanarak ya da salatalara katılarak tüketilebilir. Yaprakları kaynatılarak elde edilen haşlama sinirleri rahatlatır. Çuha çiçeği yağı beyni ve omuriliği tutan sinir sistemi hastalığına da etkilidir.

Romatizmaya yasemin
Türkiye'de sıkça yetişen bir bitki olan yasemin, uzmanlarca şifalı bitkiler arasında gösteriliyor. Yapılan araştırmalara göre; yasemin romatizmayı gideriyor. Mafsal ağrılarına iyi geliyor. Ateşli hastalıklarda da kullanılan yasemin ateşi düşürüyor. Mideyi koruyor.

Sedefi olana devedikeni
Devedikeni, karaciğerde toksik maddelerin parçalanıp, atılacak hale gelmesine yardımcı olur. Hepatit, sarılık ve karaciğer iltihabı problemlerinde etkilidir. Siroz hastalığı olanlara önerilir. İyi bir kan temizleyici olup, sedef hastalığında fayda sağlayabilir.

Kalp ritmini düzenliyor
Lalenin yaprakları ve sapları kalp hastalıklarında kalp atışını düzenlemek için kullanılır. Ayrıca, kabızlığı gidermekte etkilidir. Lale çiçeğinin suyu doğumu kolaylaştırmak için faydalıdır. Çiçekleri rahim ve kadın hastalıklarına iyi gelir.

Yanıklara patates
Bol miktarda C ve B vitaminleri ile potasyum ve kalsiyum içeren patates halsizliği giderir. Çimlenmiş patatesi ve 24 saatten fazla bekleyen patates yemeğini tüketmemek gerekir. Lapa halinde yanıkların üzerine konursa hem ağrıyı hafifletir hem de iyileşmesini hızlandırır.

Varise elma sirkesi
Kadınlarda genelde hamilelikte ortaya çıkan varisler çoğunlukla fark edilmiyor ve tedavi edilmediği için tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor. Görüntü olarak da sıkıntı yaratan varislere karşı elma sirkesi tavsiye ediliyor. Elma sirkesi varisin kaybolmasına yardımcı oluyor.

Ağız kokusuna karanfil
Birçok yemekte kullanılan karanfil, ağız kokusunu yok etmekte etkili oluyor. Özellikle ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için tane olarak alıp çiğnendiğinde kötü koku yerini güçlü bir karanfil kokusuna bırakıyor. Karanfilin anavatanı Endonezya olarak biliniyor.

Antiseptik sumak
Kabuğu hekimlikte, yaprakları dericilikte kullanılan bir ağaç olan sumağın meyvesi antiseptik özelliği ile dikkat çekiyor. Yemeklere ekşilik vermek için dövülerek kullanılan sumak ekşisini, uzmanlar antiseptik olması nedeniyle bol bol tüketilmesini öneriyor.

Sabah


 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst