Lokma tatlısı(resimli)

E

esmanur

Misafir
dsc02454.jpg

MALZEMELER

1 tatli kasigi toz maya
1 cay baradagi ilik su
1 corba kasigi seker
3 su bardagi un

SERBETI

4 su bardagi seker
2 su bardagi su
Yarim limon suyu

YAPILISI

Ilk once serbet kaynatilir ve sogumaya birakilir.

Maya 1 cay bardagi ilik su ile eritilir.
Az un, seker ilave edilir ve akici tahin kivaminda bir bulamac yapilir.
Uzeri 3 su bardagi un ile kapatilir karistirmadan ve mayalanmaya birakilir.
Hamur mayalanmaya baslayinca unda catlaklar olusur.
Alabildigi kadar ilik su ile hepsi karistirilir tekrar yumusak bir hamur elde edilir.
Uzeri kapatilir ve tekrar mayalandirilir.
Hamur iyice kabarinca elimize alinir ve her defasinda yaga batirilmis cay kasigi ile alinir ve kizgin yagda kizartilir.
Yagi iyice suzdurulur ve soguk serbete atilir.
Sebetin icinde 10 dakika kadar bekletilir ve cikartilir servis yapilir.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Bende cok severim,bir kere kendim yapayim dedim olmadi. :vecihi:
Cesaretimi toplayip tekrar denemem lazim. :ajan:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst