Liposhaping ile bölgesel zayıflama

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Liposhaping, fazla kiloların depolandığı gıdık, kalça, baldır, bacak ve diz arkası, bel gibi alanlara estetik biçim vermek için kullanılıyor. Liposhaping ile bu bölgeler fazla yağlardan temizlenerek inceltiliyor.

attachment.php


İnce bir vücuda sahip olmak herkesin hayali. Ancak bölgesel yağlardan kurtulmak pek de kolay değil. Yaptığınız diyet ve egzersizler sizi mutlu etmediyse başka bir alternatifiniz daha var: Liposhaping.

Hızla gelişen estetik cerrahinin son harikası Liposhaping, kırk dakikalık kısa bir işlem sonrasında istenmeyen fazlalıklara veda etmenize yardımcı oluyor. Ergenliğe ulaştıktan sonra vücuttaki yağ hücresi sayısı değişmediğinden işlem sonrasında kilo alınması durumunda bile yağlar belli bölgede depolanmıyor. Liposuction’a oranla daha kolay olan bu yöntemle son 12 yıldır 10 binin üzerinde kadın ve erkek istediği vücut hatlarına kavuştu.

Transmed Saç ve Kozmetik Cerrahi Kliniği’nden Op. Dr. Uğur Dikmen liposhaping yöntemi ile zayıflama hakkındaki soruları yanıtlıyor:

* Liposhaping nedir?
Vücuttaki yağ oranı, yıllar geçtikçe artma eğilimi gösterir ve fazla yağ fiziksel egzersizle diyete direnç gösterir. Liposhaping, vücut bölgelerinin fazla yağlardan temizlenerek inceltilmesi yöntemidir. Bu işlem fazla kiloların depolandığı gıdık, kalça, baldır, bacak ve diz arkası, bel gibi alanlara estetik biçim vermek için kullanılır.

Liposhaping, kilo verme yöntemi olarak algılanmamalıdır. Bu yöntemle bölgesel yerleşimli yağlar alındığı için, bu miktar kilonuzda büyük fark yaratmaz. Liposhaping müdahalesinde ince kanüllerle çalışıldığı ve deriye birkaç milimetrelik kesilerden girildiği için iz neredeyse hiç kalmaz. Aynı zamanda lokal anestezi uygulandığı için, liposuction yönteminden daha güvenli ve risksiz sayılır. Sadece istediğiniz bölgedeki yağlarınızdan kurtulabileceğiniz için, vücudunuzun şeklini değiştirmek mümkündür.

* Operasyon sırasında neler yapılıyor?
Önce vücuda verilecek şekil, hastaya gösteriliyor ve yağ alınacak bölgeyle miktar tespit ediliyor. Hastaya yağların kolayca çekilebilmesi için lokal anestezik içeren eritici bir sıvı enjekte ediliyor. Sonra sıvılaşan yağlar ince kanüller ve şırıngayla çekiliyor. Bu yöntemle incelen bölgelerin bir daha aynı oranda yağlanması söz konusu olmaz. Çok fazla kilo alındığında bile, bu bölgelerdeki yağ birikimi, en alt düzeyde kalır.

* Liposhaping herkese uygulanabilir mi?
17 yaşından önce uygulama yapılmaz, ergenlik çağının tamamlanmış olması gerekir. Hasta sağlıklıysa, kalp ve diyabet sorunları yoksa her yaşta uygulanabilir.

* Liposhaping'in seans süresi ne kadar?
Liposhaping büyüklük ve zorluk olarak küçük bir ameliyattır. Yapılacak işleme göre ameliyat süresi 30-45 dakika arasında değişiyor. Lokal anestezi uygulandığı için hasta ameliyat sonrası normal hayatına ve düzenine devam edebilir.

* İyileşme sürecini biraz anlatabilir misiniz?
Ameliyat sonrası aynı gün taburcu olabilirsiniz. İşinize ertesi gün dönebilirsiniz. Ağrı için ağızdan alınacak basit bir ağrı kesici ameliyat sonrası yeterli olacaktır. Bu ameliyat sonrasında ciddi bir morarma ya da şişlik beklenmez. Bir hafta sonu dinlenmeniz yeterli olacaktır. Ameliyat sonrası doktorunuz korsenizi ameliyathanede giydirir. Korse genellikle ikinci günde çıkarılır ve ilk pansumandan sonra yıkanmaya başlayabilir. Her seferinde korsenizi çıkaracak, duşunuzu alacak ve en geç beş dakika sonra yeniden giyeceksiniz. Korsenizi gece gündüz ilk üç hafta takmanız gerekiyor.

* Gözle görünen sonuçlar ne zaman alınıyor?
İlk defa korsenizi çıkardığınızda cildinizi morarmış görebilirsiniz. Sakın endişe etmeyin. Morluklar, eğer varsa, bir haftada geçer ve cildiniz birkaç haftada esnekliğini kazanarak yeni şekline adapte olur. Ameliyattan sonra sonucu görmek için acele etmeyin. İlk ayın sonunda inceldiğinizi ve hafiflediğinizi göreceksiniz.

* Diğer yöntemlerden farkı nedir?
En önemli avantajı, işlemin lokal anesteziyle yapılıyor olması. Seans sonunda ayağa kalkıp yemeğinizi yiyebilir ve arkadaşlarınızla buluşabilirsiniz. Ayrıca milimetrik kanüllerle çalışıldığı için deride iz kalmaz.

* Doğum sonrası göbeği kalan kadınlara öneriliyor mu?
Doğum sonrası göbeği kalan kadınlara rahatlıkla uygulanabilir. Tek dikkat edilmesi gereken unsur, çok yakın zaman içinde eğer tekrar hamile kalmak istenirse Liposhaping’in doğumdan sonra yaptırılması. Teknik olarak iki hamilelik süresi arasında yaptırılan Liposhaping’in vücuda zararı yoktur. Hamilelik sonrası yaptırılacak olan Liposhaping için vücudun hormon dengesinin yeniden kurulması ve kendini hızlı toparlaması için en azından 8-10 ay geçmesi önerilir. Anestezi lokal olduğu için emziren annelere de öneriliyor.

* En çok uygulanan bölgeler
Erkeklerde en çok; göğüs, bel çevresi, karın ve boyun altına uygulanıyor. Kadınlarsa karın, bel, kalça, basen, diz içleri, bacakların iç ve üst kısımları, ayak bilekleri, boyunla kol altları için başvuruyor.

Op. Dr. Uğur Dikmen
 

Ekli dosyalar

  • bolgesel.jpg
    bolgesel.jpg
    31,5 KB · Görüntüleme: 70
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Basenler mi :kptmya: Onlar J.LO basenleri de geç:dil:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
46
Konum
almanya
göbüşüme bendemi yaptırsam nevallaha genç kız gibin olurum:kptmya::kptmya::kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst