Limonlu Taze Fasulye

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep

Malzemeler,

  • 1 kilo taze fasulye
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı,
  1. Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip ortadan ikiye kesin.
  2. Büyük boy tencereyi suyla doldurup elma sirkesi ilave edin.
  3. Fasulyeleri tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın.
  4. Haşlanan fasulyeleri süzüp renginin yeşil kalması için soğuk su dolu kaba koyun.
  5. 10 dakika beklettikten sonra süzün.
  6. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup doğrayın.
  7. Tencereye zeytinyağını alıp soğan ve sarımsakları ekleyin.
  8. Soğanın rengi değişene kadar kavurun.
  9. Taze fasulye, limon suyu, limon kabuğu rendesi, maydanoz ve tuzu ekleyip karıştırın.
  10. Orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin.
  11. Tencereyi ocaktan indirip ılık ya da soğuk taze fasulyeyi servis edin.
Afiyet olsun
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Emeğine sağlık canım fasulyeyi hiç limonlu denememişdim mutlaka deniycem paylaşım için teşekkürler:huhuu:
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Emeğine sağlık, börülcede bu şekilde güzel oluyor.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Güzel görünüyor denenebilir sağol canım :nk:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
görüntü süper ama elma sirkesi yiyemiyorum ben:sinifsinif:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst