Limonlu laz böreği

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.302
Tepki
83.549
Puan
113
Konum
İstanbul
120238.jpg


Limonlu laz böreği

HAMURU İÇİN

150 gr tereyağı

1 adet yumurta

1 bardak süt

Aldığı kadar un

MUHALLEBİSİ İÇİN

7-8 kaşık un

1 litre süt

5 adet yumurta

1 bardak şeker

1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi

20-25 adet fındık

ŞERBETİ İÇİN

3 bardak şeker

4 bardak su

YAPILIŞI

Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Bezelere ayrılarak yufkalar açılır ve 4'er parmak kalınlığında kesilerek tezgahta bekletilir. Diğer yandan muhallebi malzemeleri çırpıldıktan sonra orta ateşte pişirilir ve soğutulur. Aynı şekilde şerbet malzemeleri de kaynatılarak soğutulur. Hamur şeritlerinin içine birer kaşık muhallebiden ve birer adet fındık koyularak muska börek şeklinde sarılır. 200 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkar çıkmaz üzerine şerbetimiz dökülür, şerbetini çektikten sonra tatlımız servis edilir.
Bugün Gazetesi
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çok güzel gözüküyorrrrrrrrrrrrrrr:bayil:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst