Limonlu laz böreği
HAMURU İÇİN
150 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 bardak süt
Aldığı kadar un
MUHALLEBİSİ İÇİN
7-8 kaşık un
1 litre süt
5 adet yumurta
1 bardak şeker
1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
20-25 adet fındık
ŞERBETİ İÇİN
3 bardak şeker
4 bardak su
YAPILIŞI
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Bezelere ayrılarak yufkalar açılır ve 4'er parmak kalınlığında kesilerek tezgahta bekletilir. Diğer yandan muhallebi malzemeleri çırpıldıktan sonra orta ateşte pişirilir ve soğutulur. Aynı şekilde şerbet malzemeleri de kaynatılarak soğutulur. Hamur şeritlerinin içine birer kaşık muhallebiden ve birer adet fındık koyularak muska börek şeklinde sarılır. 200 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkar çıkmaz üzerine şerbetimiz dökülür, şerbetini çektikten sonra tatlımız servis edilir.
Bugün Gazetesi