Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
- 2 Su bardağı un
- 2 Su bardağı nişasta
- 7 kaşık pudra şekeri
- 250gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- Bir çorba kaşığı kakao
- Bir kola şişesi kapağı veya yakın ölçülerde yuvarlak bir malzeme)
Nişasta, un ve pudra şekerinini karıştırın, elek yadrımıyla yoğurma kabına eleyin, margarini de kaba alın ve ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Fırın tepsisine un serpiştirin, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlak şekil cerin ve tepsiye yerleştirin, çok düzgün şekil vermenize gerek yok, yuvarlayın yeter.
Fırını 150 dereceye ayarlayın.
Kakaoyu çay tabağı gibi bir kaba alın, şekil vermek için kullanacağınız malzemeyi önce kakaoya batırın, sonra kurabiyenin ortasına biraz bastırın ve çekin. (Ben şekil vermek için su sisesinin kapagini kullandım)
Bekletmeden önceden ısısttığınız fırında, yaklaşık 15 dakika kadar, üzeri çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.