Lezzetli ve serinletici yaz tatlıları

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
lezzetli-yaz-tatlilari292-4048_292.jpg

Lezzetli ve serinletici yaz tatlıları

Yaz aylarında canınız tatlı çektiğinde, bu tariflerden birini denemenizi tavsiye ederiz. Dünya mutfağından derlenmiş bu tatlı tarifleri, içinizi serinletecek!

a1.jpg


FRENK ÜZÜMLÜ PARFE

MALZEMELER
• 10 adet yumurta sarısı
• 200 gr. toz şeker
• 500 gr. Krema

Frenk üzümlü sos için
• 200 gr. Frenk üzümü
• 80 gr. pudra şekeri
• 20 gr. Nişasta

YAPILIŞI
Yumurta sarılarını ve toz şekeri, sıcak suyun üstünde, benmari usulü çırpın. Ardından 500 gr. kremayı çırparak karışıma ekleyin. Bir başka kapta Frenk üzümlü sosu hazırlayın. (Malzemelerin hepsini birlikte karıştırarak kaynatın ve sos haline getirin) Bardakları yarısına kadar parfe ile doldurup üzerine bir miktar sos ilave edin. Tekrar parfe kremasından ekleyerek bardakları derin dondurucuya koyun. 45 dakika dinlendirdikten sonra Frenk üzümleri ile süsleyip servise hazır hale getirin.

a2.jpg


YAZ MEYVELERİ SALATASI (Limon Aromalı Votka Sosla)

MALZEMELER
• 1 adet küp küp kesilmiş kivi
• Yarım küp küp kesilmiş ananas
• 2 adet küp küp kesilmiş şeftali nektarin
• 2 dilim kavun
• 10 adet böğürtlen
• 5 adet kayısı, kesilmiş
• Soyulmuş taze badem
• 10 adet kırmızı üzüm
• 10 adet frenk üzümü
• 1 kahve bardağı limon aromalı votka
• 3-4 adet kiraz
• 1 adet yeşil limon suyu
• 2 yemek kaşığı esmer şeker

Sos İçin
• 200 gr. parçalanmış çikolata
• 150 gr. Krema

YAPILIŞI
Doğranmış meyveleri geniş bir kaba alın. Limon suyu, votka ve şekeri iyice karıştırın. Dilimlenmiş meyvelerin üzerlerine dökün, ezmeden karıştırın. Kremayı kaynatın, içine çikolata parçalarını atın, eriyinceye kadar sürekli karıştırarak sosu hazırlayın. Meyve karışımını, küçük ve birer kişilik kaplarda veya resimde gördüğünüz gibi kavun içinde, hazırladığınız çikolata sosuyla servis yapın.

Not: Kavunları top şeklinde çıkarmak isterseniz, mutfak eşyası satan yerlerde bulabileceğiniz yuvarlak parizyen kaşıktan yararlanabilirsiniz.

a3.jpg


BADEMLİ KREMALI KARADUT TART (Limon Aromalı Votka Sosla)

MALZEMELER
Tart hamuru için
• 200 gr. un
• 50 gr. pudra sekeri
• 100 gr. tereyağı
• 1 paket vanilya

Kreması için
• 250 gr. süt
• 50 gr. un
• 100 gr. toz şeker
• 25 gr. nişasta
• 2 adet yumurta
• 75 gr. toz badem

YAPILIŞI
Un, pudra şekeri, tereyağı ve vanilyayı birlikte yoğurun ve hamuru 10 dakika dinlendirin. Kreması için sütü kaynatın. Un, toz şeker, nişasta, yumurta ve toz bademi ayrı bir kapta karıştırın ve kaynayan süte yavaşça karıştırarak ilave edin ve iyice pişirin. Tart hamurunu küçük kalıplara koyarak minimum 10 dakika pişirdikten sonra diğer tarafta hazırladığınız kremayı içlerine doldurun. Üzerlerini karadut ya da böğürtlenle süsleyerek servise hazır hale getirin.

a4.jpg


ÇİLEKLİ LİKÖR SÜRPRİZLERİ

MALZEMELER
• 15 orta boy çilek
• 1 çorba kaşığı istediğiniz bir tür likör
• 1/3 bardak çok çırpılmış krema

YAPILIŞI
Çileklerin sivri uçlarından ayakta durabilmeleri için kesin, yapraklı bölümünü de temizleyin. Ufak sivri bir bıçakla çileklerin içini boşaltın. 1/4 çay kaşığı kadar likörü her çileğin içine boşaltın. Çay kaşığı ya da krema dökme poşetiyle kremayı çileklerin içerisine doldurun. Çileklerin önceden kestiğiniz yapraklı üstlerini şapka olarak krema üzerine yerleştirin.

a5.jpg


DONDURMA ŞÖLENİ

MALZEMELER
• 90 gr. krema
• 50 gr. süt
• 50 gr. yumurta
• 5 gr. nişasta
• 70 gr. toz şeker
• 1/4 paket vanilya

YAPILIŞI
Süt ve kremayı ocakta kaynamaya bırakın. Yumurta, toz şeker, vanilya ve nişastayı ayrı bir kapta bir çırpma teli yardımı ile karıştırın. Sütlü kremalı karışımın bir kısmını azar azar yumurtalı karışıma yedirin ve akıcı hale gelene kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Ardından bu karışımı, kaynamakta olan süt ve kremalı karışıma döküp karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp soğuk su ya da buzun üzerinde hızla soğutun ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dondurmanızı derin dondurucuya koyup belirli aralıklarla karıştırın. Çeşitli meyve soslanyla farklı tatlar bulabilirsiniz.

a6.jpg


ELMALI STRUDEL

MALZEMELER
• 1 adet milföy hamuru
• 1 adet elma
• 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yarım çay bardağı şeker
• 1 adet yumurta

Servis için
• Pudra şekeri
• isteğe göre dondurma

YAPILIŞI
Elma, kuru üzüm, tarçın, tereyağı ve şekeri birlikte tencerede hafif katılaşıncaya kadar pişirin. Malzemeleri ocaktan aldıktan sonra soğuyuncaya kadar bekletin ve milföy hamuruna rulo şeklinde sarın. Yumurta sarısını üzerine sürün ve 170 derece fırında 20 dakika süreyle pişirin. Çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis edin.

a7.jpg


ÇİKOLATALI MUS

MALZEMELER
• 230 gr. bitter çikolata
• 30 gr su
• 50 gr. tereyağı
• 100 ml. krema
• 4 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
• 100 gr. yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI
Çikolata ve suyu benmari usulü eritin. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın. Ateşten alın. Tereyağını ekleyin. Yumurta sarılarını, krema kıvamına gelinceye kadar beş dakika çırparak sürekli karıştırın ve çikolatalı karışıma ilave edin. Ayrı bir kapta kremayı çırpın. Çikolatalı karışıma katın. ****l bir kapta yumurtanın aklarını mikserde çırpın. İçine şekeri ekleyin. Karışım tamamen sertleşene kadar çırpmayı sürdürün. ****l bir kaşıkla yumurta akının dörtte birini, çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Kalanını da ekleyin. Hazırladığınız karışımı servis kabına dökün ve buzdolabında dinlendirin. Mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
ekolay
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
a8.jpg


FISTIKLI MACARON
MALZEMELER
• 4 adet yumurta beyazı
• 100 gr. toz şeker
• 200 gr. toz fıstık
• Mevsim meyveleri

Kreması için
• 250 gr. süt
• 50 gr. un
• 100 gr. toz şeker
• 25 gr. nişasta
• 2 adet yumurta

YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri beze haline gelene kadar çırpın ve fıstığı ilave edin. 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Orta kısmına kalan malzemelerle yapmış olduğunuz kremayı ilave edin. Yaz meyvelcriyle süsleyin.

a9.jpg


BÖĞÜRTLENLİ PEYNİRLİ CRUMBLE

MALZEMELER
Viskili meyve için
• 400 gr. dondurulmuş böğürtlen (ahududu da kullanabilirsiniz)
• 6 çorba kaşığı viski
• 50 gr. pudra şekeri

Kreması için
• 100 gr. keçi sütü
• Bir çay bardağı toz şeker
• 3 yumurta şansı
• 2 çorba kaşığı un
• 1 paket vanilya
• 250 gr. Iabne peyniri

Crumble için
• 100 gr. yulaflı bisküvi (ufalanmış)
• 50 gr. Tereyağı

YAPILIŞI
Bir tencerede süt, şeker, yumurta sarılan, un ve vanilyayı mikserle kanştırın. Tencereyi ateşe oturtun, dibinin tutmamasına dikkat ederek sürekli karıştırıp, krema muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Ilıklaşınca içine labne peynirini katıp karıştırın. Buzdolabında soğutun. Bir kapta 400 gr. böğürtlenin üzerine 50 gr. pudra şekeri ve viskiyi döküp bekletin. Küçük bir tavada tereyağını eritin, önceden ufaladığınız yulaflı bisküviyi tereyağına katıp birkaç dakika soteleyin. Meyve-viski karışımı alta, krema üste gelecek şekilde malzemeyi sek rakı bardaklarına bölüştürün. Crumble ile üzerlerini süsleyip soğuk servis edin.
b1.jpg


YER FISTIĞI ÇITIRI

MALZEMELER
• 3 bardak toz şeker
• 1 bardak su
• Yarım bardak tuzsuz fırınlanmış yer fıstığı
• 12 adet çubuk

YAPILIŞI
Şeker ve su karışımını orta ateşte şeker çözülene kadar karıştırın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca 10 dakika ya da karışım karamel rengi alana kadar pişirmeye devam edin. Karışımı alevden alın ve kaynamanın durmasını bekleyin. Yer fıstıklarını 12 adet mini mufrin kabına ayırın. Karışımı fıstıkların üzerine dökün ve 10 dakika soğumasını bekleyin. Çubukları yerleştirin. Oda sıcaklığında soğutun.

b2.jpg


NANE LİKÖRLÜ KAVUN ÇORBASI

MALZEMELER
• 1 adet küçük boy kavun
• 1 adet limonun suyu
• 1 su bardağı elma suyu
• Yarım çorba kaşığı bal
• 2-3 dal fesleğen yaprağı
• Nane likörü

YAPILIŞI
Kavunu soyup çekirdeklerini çıkarın, iri parçalar halinde doğrayıp robota atın. Üzerine limon suyu, elma suyu, bal ve nane likörü koyup, pütürsüz olana dek çekin. Bardaklara doldurup fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst