Lezzetli ve Görsel KÖFTE Tarifleri Oylamaya Acilmistir Hanimlar

LEZZETLI VE GÖRSEL KÖFTELERI OYLAYIN HANIMLAR


  • Kullanılan toplam oy
    74
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Öncelikle hamileler ve aşerenlerin bu bölüme bakmamaları rica olunur
:besik::besik::besik:

İste karsinizda birbirinden lezzetli ve şık sunumuyla
6adet KÖFTE Tarifleri

isiniz hicte kolay olmıyacak,pamuk eller oylara canlarim
:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
Adaylarimizin isimleri aciklanmadigi gibi yollama sirasina göre basladim..


Not:isterseniz kime neden oy verdiginizide aciklayabilirsiniz



katilan tüm arkadaslara tsk ediyorum ve basarilar diliyorum



baslama tarihi:14.04.2010

bitis tarihi:24.04.2010



Not:lütfen kimse kimseyi desifre etmesin
katilan arkadaslar kendiniz dahil
kimse kirilsin üzülsün istemem




HAK EDEN KAZANSIN
:hhhhhh::eek::hhhhhh::eek::hhhhhh:



1.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI
SOKAK KÖFTESI

sokakkftesi1.jpg


sokak köftesi
1kg kıyma
1soğan rendesi
biraz ekmek içi ıslatılmış
1yemek kaşığı kırmızı tozbiber
1-2diş sarımsak
1çay kaşığı karbonat yada 1paket kabartma tozu
1yumurta
tuz pulbiber
tüm malzeme yoğurulur uzun parmak şekli verilir ve kızartılır köfteler puf puf kabarır

AFIYET OLSUN

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
2.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI
IZMIR KÖFTE

30ihuaa.jpg


MALZEMELER:


Yarım kilo ortayağlı kıyma
1 soğan
2-3 dilim bayat ekmek içi
Yarım demet maydanoz
Tuz,karabiber,kimyon
4 orta boy patates
3 orta boy domates
3 sivri biber
Bir kaşık salça
Kızartmak için sıvıyağ


YAPILIŞI:

Kıymaya soğanı rendeleyin,ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. Baharatlarını ve maydanozunuda katıp iyice yoğurun. Bir küçük tasa su koyun, içine bir çorba kaşığı sirke dökün. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak köfte şekli verin. Şekil verirken arada bir elinizi sirkeli suya batırın. Hem dağılmaz hemde köfteler kızarırken bir başka kabarır. Daha sonra patatesleri soyup, kızartın ve borcama alın. Daha sonra köfteleride çok az kızartıp, patateslerin üzerine koyun. Üstüne domates dilimleri ve biberleri dizin, salçayı biraz suyla inceltip üzerine dökün. Patateslerin hizasına gelecek kadar sıcak su ilave edip 200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
3.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI
ICI DISI ETLI ICLI KÖFTE



malzemeler:
* ince bulgur
* kıyma
* çok az tavuğun göğüs yerinden
* 2 büyüksoğan
* 1 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* baharat(köfte baharı,pul biber,nane,reyhan)

yapılışı:
* önce soğanları doğrayıp tencereye atarız
* üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı koyup 2-3 dakika kavururuz
* sonra eti ekleriz
* etle soğan, et suyunu çekene kadar kavrulur
* tuzunu ve baharatlarını tadına bakarak ekleriz
* soğumaya bırakırız
* iyice donması lazım yağın yoksa köfteler dağılır

* bir kaba göz kararı bulgurumu koyarız
* içine kıymayı ve bir avuç kadar çekilmiş tavuk etni koyarız
* rondoda çok ince çekilmiş kuru soğanı ve baharatları ekleyip yoğurmaya başlarız
* püf nokta 1 pakette kabartma tozu atılırsa köftenin hamuruna hem taş gibi olur hemde dağılmaz
* 15 dakika kadar ara ara su katarak yoğururuz
* macun gibi olduktan sonra ceviz büyüklüğünde yumaklar alıp içlerini ince oyup içine donmuş et harcından koyup kapatırız...

* haşlama suyuna tuz atıp köfteleri pişirip tabağa alırız
üzerine bol tereyağı dökeriz

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
4.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI
TAVUK ETLI DALYAN KÖFTE



tavuk etli dalyan köftesi için malzemeler
2 bütün tavuk göğsü
1 yumurta
bayat ekmek içi
tuz,karabiber
iç harcı için:

havuç
taze fasulye
çarliston biber
HAZIRLANIŞI:
Tavuk göğüslerini parçalayıcıdan geşirip kıyma haline getirin ve karıştırma kabına alın.
Karıştırma kabına aldığınız tavuk kıymasının üzerine 1 yumurta kırın. üzerine yeterli miktarda
bayat ekmek ,tuz ve karabiber ilave ederek bir köfte kıvamı elde edin.
Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız köfte harcını tepsinin ortasına koyun. Elinizi suya
batırarak ortasında bir kanal açın. Bu kanalın içine uzunlamasına iki haşlanmış
havucu yerleştirin. Havucun kenarlarına yine haşlanmış ve uzunlamasına kesilmiş
çarliston biberleri ve taze fasulyeyi yerleştirin.
Elinizi yine suya batırarak açtığınız kanalı kapatın. Elinizle iyice üzerini düzeltip köfteyi
ters çevirin. 1 tane bütün yumurtayı çırpıp yine elinizle üzerine sürün.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek
sıcak servis yapın.

üzeri için domates sosu için 3 adet domatesi rendeleyip çok az yağ ile bir diş sarmısağı pişirip üzerine gezdirdim
afiyet olsun hanımlar
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
5.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI
SEBZELI CANAK KÖFTE

kfte1.jpg


kfte2.jpg


Malzemeler:
500 gr kiyma
3 kasik galeta unu yada iki dilim bayat ekmek icide kullanabilirsiniz.
ince kiyilmis maydanoz yoksa kurusunuda kullanabilirsiniz
bir yumurta
1 sogan rendelenecek
1-2 dis sarimsak
tuz, biraz köfte baharati
cok az sivi yag
püre icin
4-5 adet orta boy patates
3 kasik süt
tuz, bir kasik tereyagi

ici icin 250 gr bezelye ve havuc konservesi

üzeri icin kasar peyniri

Yapilisi:
öncelikle patateslerimizi bir tencereye haslamaya birakiyoruz
kiymayi bir kaba alip bütün malzemeleri ekleyerek köftemizi yoguruyoruz.
elimize bir parca alarak canak seklini veriyoruz yaglanmis firin tepsisine siraliyoruz
iclerine birer kasik bezelye ve havuc koyduktan sonra kücük parca kasar ekliyoruz.
haslanan patateslerimizi soyup kasikla biraz pastirdiktan sonra süt tereyagi ve tuzumuzu ekleyerek mikserin bicagi ile eziyoruz isterseniz kasiklada yapabilirsiniz.
püremizde hazir olduktan sonra bir SIKMA torbasina dolduruyoruz bezelye koydugumuz canaklarin üzerine SIKIYORUZ 250 derecede isittigimiz firina veriyoruz
asagi yukari yarim saat pisiriyoruz herkesin firinina göre deyisir,
pismesine az kalinca üzerine kasar rendeside ekleyerek bir 10 dakika kadar pisirip sicak olarak servis yapiyoruz.
yaninda pilavla nefis olur,
Afiyet olsun arkadaslar:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
6.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI
MILFÖYLÜ NEZAKET KÖFTESI



milfylnezaketkftesi1.jpg


malzemeler:
6adet milföy hamuru
200gr. kiyma
1adet sogan
1dis sarimsak
1yemek kasigi domates salcasi
yarim yemek kasigi biber salcasi
tuz,karabiber,pulbiber ve kekik
1kücük kutu konserve bezelyeli havuc
üzerine 1adet yumurta sarisi
ve arzuya göre galeta unu
hazirlanisi:
sogani ve sarimsagi ince ince kiyip
tavada pembelesene kadar kavurun
kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin
salcalari ve baharatlari ekleyip
sogumaya brakin
milföy hamurlarini 3er sekilde yan yana koyup kenarlardan bastirin ve merdaneyle hafif acin
hem birbirlerine yapisirlar hem biraz büyümüs olur hamur
kiymali harc soguyunca bezelye ve havucuda ekleyip karistirin
milföy hamuruna uzunlamasina harci yerlestirip
rulo seklinde sarin
yagli kagit serilmis tepsiye koyun
üzerine yumurta sarisi sürüp dilerseniz galeta unu serpin
ve önceden isitilmis 200derecelik firinda kizarana kadar pisirin
AFIYET OLSUN HANIMLAR:eek:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Hepsi birbirinden güzel gözüküyor ve gece gece canım çekti. Şuarada olsalar anında yerim vallahi:catalbicak:

Tüm katılan arkadaşlarımın ellerine sağlık; ama azıcık daha görsel şölen yapacağım-hmm
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.786
Tepki
49.299
Puan
113
Yaş
40
Konum
Çıkmaz Sokak
Hepiniz yine muhteşem şeyler çıkarmışsınız ortaya,hanımefendinin hamarat hatunları:iloveyou:

Elleriniz kollarınız dert görmesin,hepsi de çok leziz görünüyor.:catalbicak::catalbicak::catalbicak:

Oyum 6 numeroya milföylü nezaket köftesine gitti,içli köfteyle ikisinin arasında kaldım :dusun:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst