Lezzetli Et Tarifleri Yarisiyor Hanimefendinin Hamaratlari

EN LEZZETLI ET TARIFINI SECMEK SIZIN ELINIZDE HANIMLAR


  • Kullanılan toplam oy
    37

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
cok geciktirdim son yemek yarismalarimizi farkindayim
ama ne yazik ki
istek cok olmasina ragmen katilim az oldu
sonrada cok aksilikler yasandi
tarif yollandi resim gelmedi
resimler geldi tarifler eksikti uzadikca uzadi
bu sürec icindede katilim dahada artarmi acaba diye cok bekledim

neysse az olsun candan olsun diyoruz
emek verip katilan hamarat arkadaslarimdan özür diliyorum cok bekletdigim icin

OYLARINIZI bekliyoruz hanimlar

birinciyi belirlemek sizin elinizde

bu yarismalarda hirs yok
kiskanclik yok
cekisme yok

maksat ortada eglenmek
vakit gecirmek
eglenirken yeni yeni tarifler ögrenmek

sonuncu olsak da ucunda ölüm yok
birinci olsakta ucunda büyük bir ödül yok

elbet taclanmak isteriz
ama keyifle zevkle neseyle birlikte olmakta önemli

buarada Hamileler Ve AS erenlerden özür diliyerek

yarismamiza START veriyorum

son oy kullanma günü:17.01.2011

NOT:lütfen kimse kendini yada tanidigini desifre etmesin
aksi taktirde diskualifiye olur

KIME NEDEN OY VERDIGINIZI YAZABILIR
GÜZEL YORUMLARDA BULUNABILIRSINIZ

SIMDIDEN HERKEZE ILGI VE ALAKASI ICIN
TÜM KALBIMLE TSK EDERIM:incim:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
1.HAMARAT ADAYIMIZIN TARIFI

PATATESLI ET SOTE



Uploaded with



Uploaded with

Malzemeler;

*400 gr kuşbaşı et

*1 adet soğan

*2 domates (Rendelenmiş)

*1 adet patates

*1 diş sarımsak

*2 adet sivri biber

*Tuz

Yapılışı;

Etleri bir tencerede az su ile haşlayın. Soğanı ve sarımsağı sıvı yağda iyice kavurup, sırasıyla biberi, patatesi, eti, domatesi ekleyip kavurun. Daha sonra içine tuzunu ekleyin ve göz kararı, eti haşladığınız sudan ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin. İsterseniz düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
2. HAMARAT ADAYIMIZIN TARIFI

EV YAPIMI ISKENDER



Uploaded with

1/2 Kg Et
2 Adet Soğan
3 Diş Sarmısak
3 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
Tuz, Karabiber
1 Çay Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Pide
1 Çay Kaşığı Tereyağı
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Tereyağı

yapilisi

Yarım bi parmak uzunlugunda ince ince dogranmis eti tencereye alın. 2 adet soğan ve 3 diş sarmısağı yemeklik doğrayın. Küp, küp doğranmış 2 adet sivribiber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin. 1 çay kaşığı salça, tuz ve karabiberi ilave edin. Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin.

Sebzeler iyice yumuşayınca ocaktan alın. 1 adet pidenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını sürün. Kare biçiminde kesin. Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün. daha sonra uzerine bolca yogurt dokerek,etleri dizin,ve gene uzerine tereyaginda kirmizi toz biber kizdirip dokun,sade de yapabilirsiniz,,,ve afiyet bal seker olsun,
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
3.HAMARAT ADAYIMIZIN TARIFI

SEBZELI KAVURMA



Uploaded with

Malzemeler:
Yaklaşık 500 gr küçük doğranmış kırmızı et
1 büyük baş kuru soğan
2-3 diş sarımsak
domates
sivriber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
kırmızı biber
pul biber
kekik

Yapılışı:
Etleri tavaya alıp suyunu çekene kadar iyice kavuruyoruz.Yağı ekleyipküp küp doğranmış soğan ve sarımsaklarıda ekliyoruz.Soğanlar kavrulduktan sonra küçük küçük doğradığımız domates ve biberleri katıp kavurmaya devam ediyoruz.İyice kavrulan sebzelere baharat ekleyip altını kapatıyoruz.İsteğe göre patates pilav veya yoğurtla servise sunuyoruz.Afiyet olsun
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
4.HAMARAT ADAYIMIZIN TARIFI

MAKLUBE



Uploaded with



Uploaded with

1 kilo kuşbaşı et
3 patates
3 havuç
1 adet soğan
sıvıyağ
3 bardak pirinç
salata malzemesi
yoğurt
karabiber
kimyon
tuetimizi biraz karabiber ve kimyon ilavesiyle haşlıyoruz.tenceremiizn dibine halka halka doğradığımız soğanları diziyoruz.onun üzerine kızarttığımız patates ve üzerine havuçları ekliyoruz.onun üstünede haşladığımız etlerimizi koyup hafifçe bastırıyoruz.ve önceden ıslatıp süsdüğümüz pirinlerimizi başka bir tencerede kavurup etlerin üstüne koyuyoruz.et suyu ve normal su karışımını tuzla birlikte ialve edip pişmeye bırakıyoruz.salatamızı istediğimiz çeşitlerle yapıp ahzırlıyoruz.pişen pilavımızı tenceresiyle tepsiye ters çevirip etrafını salata ve yoğurtla çevreliyoruz aralara istediğiniz turşulardanda koyabilirsiniz.en son olarak yavaş yavaş tenceremizi kaldırıyoruz ve yemeğimiz hazır.özelliği tepside yenmesi ve yerde masada serviz edilmez bu yemek.afiyet olsunnnnn
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.775
Tepki
84.411
Puan
113
Konum
İstanbul
Hiç abartmıyorum hepsi müthiş gözüküyor bu yemeklere emek verenlerin ellerine kollarına sağlık oyum gitti birine :) bakalım hakeden kazansın diyecem arapsaçı olacak hepsi hakediyor çünkü...
 

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.149
Puan
113
Yaş
44
Konum
istanbul
hepinizin ellerine sağlık harika görünüyor...
maklubeyi çok severim ama içindeki havuç hoşuma gitmedi... havuç yerine patlıcan daha iyi giderdi... diye düşünüyorum..... -hmm ama harika görüntüsü var...
oyum 3. adaya gitti.. harika süslenmiş.... bayıldım... acıkmıştım tamda canım çekti...
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.375
Puan
113
Konum
trabzon
Negüzel yarışmalarımız arka arkaya başlamış Hepsi harika duruyo ama dört numaralı adayın tarifi daha harika yapanın ellerine sağlık bende bu tarifle yarışmaya katılmayı düşünmüştüm neyalan söyleyim yapamam diye düşünmüştüm yapan arkadaşımın ellerine emeğine sağlık oyum 4numaralı adayımıza gitti-kop-kop
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
oy ve yorumlariniza saglik hanimlar
ben kullandim oyumu
et le cok fazla aram yoktur
ama benmi benden alan ve birgün denemek istedigim bir tarife kullandim oyumu
yapan hamarat arkadaslarimin elleri dert görmesin
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
48
Konum
almanya
hepsi harika ama ben et obur olduğum için iskender diyorum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst