Lezzetli Çorbalar İçin Püf Noktalar Nedir ?

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
timthumb.php


Biz Türklerin en önemli başlangıç yemeklerinden birisidir Çorba. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bu sağlıklı yemek yöreye ve bölgeye göre değişiklik göstermektedir. İşkembe, tarhana, domates, yoğurt, şehriye ve ezogelin çorbası en bilindik çorbaların başında gelir. İşte bu vazgeçilmez lezzet için bir takım püf noktalar:

Çorbanın yağı fazla gelirse marul yaprağı kullanılır. Yaprak fazla yağı çekecektir.
Çorbayı sade su yerine et veya tavuk suyuyla yaparsanız oldukça lezzetli tat elde edersiniz tabii her çorba için geçerli değil.
Et ve tavuk suyu tabletleri yüksek miktarda tuz içerdiğinden bunları kullanırken tuz miktarı aklınızda olsun. Normalinden çok daha az tuz koyun.
Çorbanın tuzu fazla gelirse içerisine soyulmuş ve dilimlenmiş (4-6 parça) patates kullanılır. Çiğ patates fazla tuzu çekecektir.

Alıntıdır..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst