
LEOPAR KURABİYE
Malzemeler
â⬢125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
â⬢1 çay bardağı sıvıyağ
â⬢1 su bardağı pudra şekeri
â⬢1 adet yumurta
â⬢1 paket vanilya (5 gr)
â⬢1 paket kabartma tozu (10 gr)
â⬢1 çay kaşığı kakao
â⬢3,5 su bardağı un
Tarif:
â⬢Bir kaba yumurtayı, pudra şekerini, margarini, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.
â⬢Üzerine elediğimiz unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
â⬢Hamurdan yaklaşık bir portakal büyüklüğünde parça koparıp ayıralım.
â⬢Ayırdığımız hamura 1 çay kaşığı kakaoyu ilave edip tekrar yoğuralım. Böylece desenimizin açık kahverengi rengini oluşturuyoruz.
â⬢Kalan sade hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde iki parça hamur daha koparıp ayıralım.
â⬢İki parça hamura 1,5 tatlı kaşığı kakaoyu ilave edip yoğuralım. Böylece koyu kahverengi deseni oluşturduk.
â⬢Koyu kahverengi hamuru streç film üzerinde uzun şekilde açalım.
â⬢Açık kahverengi hamuru tezgah üzerinde alt ve üstüne streç film koyarak şerit şeklinde yuvarlayalım.
â⬢Sonra koyu hamurun tam ortasına yerleştirelim. Hamuru kenarlarından kapatarak elimizle şekil verelim.
â⬢Daha sonra deseni oluşturmak için hamuru ince ince keselim.
â⬢Beyaz renkli hamuru streç film üzerinde üzerine streç serip merdane ile açalım.
â⬢Kestiğimiz kakaolu hamurları resimdeki gibi hamurun üzerine yerleştirelim.
â⬢Hamurun üzerine tekrar streç film kapatarak merdaneyle açalım. Böylece hamurumuz şeklini alacaktır.
â⬢Hamuru istediğimiz kalıpla kesip fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
â⬢Önceden ısıtılmış 150° turbo fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
â⬢Soğuyan Leopar Kurabiyeleri servis tabağına alalım.
Tarif: Reyhan Ataç
Kaynak : Mahmure