Lazer ile dövme sildirmek

nerissa

Daimi Üye
Katılım
25 Kasım 2008
Mesajlar
512
Tepki
326
Puan
63
Yaş
39
Konum
istanbul
Cilt altına çeşitli organik veya inorganik boya maddeleri verilerek yapılan dövmeler, bazen bir çiçek deseni, bir isim, tribal desen veya hayvan figürü gibi çok çeşitli şekil ve boyutlarda olabilir.Zamanında büyük bir istekle yaptırılan dövmelerden çeşitli sebeplerden dolayı kurtulmak isteyebilirsiniz.

Lazer ile dövme silme uygulaması hangi tip dövmelerde kullanılmaz? dövmenin nasıl yapıldığı sonucu etkiler mi? dövme de kullanılan boya maddesi uygulama da önemli midir? silme uygulaması kaç seans sürer?

1.Lazerle Dövme Silme Uygulaması nedir?

Lazerle Dövme Silme Uygulaması hekimin dikkatli fizik muayenesinden sonra planlanır.
Lazerle Dövme Silme Uygulaması birkaç yöntem tek başına kullanılabildiği gibi, kombine tedavi metotları da uygulanır.

Leke tedavisinde sıklıkla uygulanan tedavi yöntemleri;

Medikal tedavi
kullanılan bazı ilaçlar ile dövmenin soldurulması, uzun süreli tedavidir. Tedavi başarı oranı hastalar tarafından tatmin edici bulunmaz.Uygulama maliyeti yüksektir.

Peelingler
kimyasal asitler veya mekanik dermabrazyon cihazları ile dövmenin soldurularak tedavisidir. Uzun süreli tedavi olup maliyeti yüksektir. Aynı zamanda dermabrazyon işlemi sonrası deri de kalıcı skar oluşabilir.

Kriyoterapi
dövme lekesinin dondurularak ortadan kaldırılmasıdır. Maliyeti yüksek ve skar kalma ihtimali olan işlemdir.

Lazer Uygulama
Dövme Silme uygulamasına özel olarak üretilmiş lazer cihazları ile kısa sürede etkin leke tedavisi sağlanabilir. Maliyeti düşük, kısa sürede tatmin edici tedavi sonuçlarına ulaşılabilir.

2.Lazer ile Dövme Silme Uygulaması nasıl yapılır?

Lazer ile Dövme Silme Uygulamasında kullanılan lazerler sadece bu tıbbi durum için üretilmiş özellikte olan cihazlar. Bu cihazlar ile sadece Dövme Silme uygulaması yapılır. Kliniklerde başka amaçlar için (epilasyon, damar tedavisi…) kullanılan lazer cihazları ile dövme silme uygulamalarında tatmin edici sonuçlar almak mümkün değil.

Lazer ile Dövme Silme Uygulamasında kullanılan lazerler Q Switched özellikte ve nanosaniye çok kısa atış sürelerine sahip olmalıdır.Tüm dünya da dövme silme işleminde Q Switched Nd YAG- KTP lazer sistemleri tercih edilmektedir. Bu lazer sistemleri dövme silme uygulamaları için FDA onayına sahip sistemlerdir.

Dövmeler cilde nazaran daha koyu renge sahiptir. Cilt üzerinde leke görünümünü oluşturan, dövmenin içerdiği boyalardır. Lazer tedavilerinde hedef bu boyalardır. Uygulamada dövme üzerine uygulanan lazer enerjisi cildi geçerek, lekenin sahip olduğu boya tarafından absorbe edilir (emilir), emilim ile birlikte ısı ortaya çıkar. Ortaya çıkan ısı boyayı parçalar, daha küçük boyutlara böler. Boyanın boyutlarının küçülmesi ile dövmede solma görülür, zamanla küçük parçalara ayrılan dövme boyası vücut tarafından ortadan kaldırılır. Dövme silme uygulamasında gerçek görünüm uygulamadan hemen sonra değil, parçalanan dövme boyasının parçalanarak vücut tarafından atılmasını takiben ortaya çıkar. bu süre ortalama birkaç aydır.

Lazer ile Dövme Silme Uygulaması son yıllarda tüm dünya da güvenle kullanılan; sonuçları tatmin edici, yan etkileri az, maliyeti düşük, günlük aktiviteleri kısıtlamayan etkin uygulamalardır.



3.Kaç seans gereklidir?

Lazer ile Dövme Silme Uygulaması dövmenin yapısına, yoğunluğuna, yapılma şekline, renkli olup olmamasına, yapılırken kullanılan materyale,kullanılan boya maddesine bağlı olarak değişir.Orta yoğunlukta tek renk,profesyonelce yapılmış bir dövmenin silinme uygulaması yaklaşık 1-4 seans ta sonuçlanır. Lazerle dövme silme uygulamasında başarı oranı maximum %80-90’e yakın.Seanslar 4-6 hafta aralıklarla uygulanır.

Lazer ile Dövme Silme Uygulama süreci ve sonucu hakkında en sağlıklı bilgi merkez sorumlu hekiminin ilk görüşme seansı sonrasında verilebilir
Seans süresi nedir?

Lazer ile Dövme Silme Uygulama seans süresi dövmenin büyülüğüne,yoğunluğuna bağlı olarak değişir.Ortalama 1 kibrit kutusu boyutundaki dövme silme uygulaması 20 dk sürer. 1 seansta maksimum lazer uygulama süresi yaklaşık 15-30 dk arasında değişir. Uygulama sonrasında kişi hekim önerileri ile normal hayatına hemen döner.

Lazer ile Dövme Silme Uygulama süresi hakkında en sağlıklı bilgi merkez sorumlu hekiminin ilk görüşme seansı sonrasında verilebilir.

4.Seans ücreti nedir?

Lazer ile Dövme Silme Uygulama ücretlendirmesinde, fiyatlar seans başına belirlenir. Seans ücretleri dövmenin yapısı ve genişliğine bağlı olarak değişir. Lazerle dövme uygulaması seans ücreti hakkında en sağlıklı bilgi merkez sorumlu hekiminin ilk görüşme seansı sonrasında verilir.

Lazerle leke-dövme tedavisi seans ücretleri için fiyatlarımız bölümünden bilgi alabilirsiniz.

5.Lazer ile Dövme Silme Uygulama Dövmeler tekrar görülebilir mi?

Lazer ile Dövme Silme uygulaması sonrasında dövmenin görülmesine sebep olan boya maddesi parçalanmış ve vücuttan atılmıştır.Boya maddesinin olmaması kaynaklı olarak dövmenin görülebilirliği ortadan kalkar.tekrar görülmesi boya maddesi olmadığı için mümkün değildir.

6.Lazer ile Dövme Silme Uygulaması kimlere uygulanmaz?

Lazer ile Dövme Silme Uygulaması etik yaklaşımla hamilelere, uygulanmaz. Bunu yanında çok ağır kalp ve şeker hastalığı olanlara, epilepsi hastalığı olanlara, uygulama bölgesinde deri hastalığı olanlara uygulama yapılmaz. Yukarıda sayılan durumlar dışında Lazer ile Dövme Silme Uygulaması 12 yaş üstünde herkese uygulanabilir.

7.Lazer ile Dövme Silme Uygulamasının yan etkileri nedir?

Genel olarak Lazer ile Dövme Silme Uygulamasından sonra yan etkilere oldukça az rastlanır. Tedavi sonrası hasta günlük aktivitelerine hemen dönebilir. Lazer ışığının dövme üzerine uygulanması ile uygulama bölgesinde hafif kızarıklık, kabarıklık, yanma hissi görülebilir. bu şikayetler birkaç günde geriler.

Ayrıca; Lazer ile Dövme Silme uygulamasından sonra dövme de koyulaşma,kabarma görülür, günler içersinde dövmenin renginde açılma ve solma görülür. Uygulamadan 4 hafta sonra dövmenin son hali görülür

8.Lazer ile Dövme Silme Uygulamasından önce neler yapmalıyım?

Lazer ile Dövme Silme Uygulamasından önce hekim tarafından ayrıntılı fiziki muayene yapılır.Dövmenin yapısı,rengi,büyüklüğü değerlendirilir,gerekli durumlarda deneme uygulaması yapılır

Uygulamadan 2 hafta önce güneşlenilmemeli, solaryuma girilmemeli.
Sistemik hastalığı olan, ilaç kullanımını olan hastalar, hasta dosyalarını ve varsa tahlil sonuçlarını merkez sorumlu hekimine mutlaka iletmeleri gerekir.

9.Lazer ile Dövme Silme Uygulamasından sonra neler yapmalıyım?

Lazer ile Dövme Silme Uygulaması sonrasında hasta günlük aktivitelerine hemen döner. Bunu yanında yan etkiler ve tedavinin başarı oranını artırmak amacıyla bazı uyarılar önem kazanır.

Uygulama sonrası dövme üzeri kapatılacaktır.kapalı bölge 24 saat kapalı kalmalı su ile temas etmemesi sağlanmalıdır.24 saat sonra açılabilir, sonrasında direkt güneşe maruziyetten korunmak gerekir.Uygulama bölgesi nemlendirici krem ile günlük olarak nemlendirilmeli,eğer kabuklanma olursa kabuklar kopartılmamalıdır.
Uygulama sonrası, tedavi bölgesinin güneşten korunmalı, solaryuma girilmemeli. (2 hafta).
Uygulama bölgesine başka kozmetik işlem (peeling gibi) yaptırılmamalı. (4 hafta)

10.Sonuç

Lazer ile dövme silme uygulaması uzun zaman ve sabır gerektiren uygulamalardır hemen sonuçların ortaya çıkması beklenmemelidir. Uygulama sürecinde dövme üzerindeki değişimler yavaş olarak ortaya çıkacaktır.

Dövme yaptırmadan önce dikkatle düşünülmesi, yöntemin, şeklin, yerin, uygulamanın çok iyi değerlendirilmesi önerilmektedir.


alıntı.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Televizyonda izlemistim, pek hos bir görüntü olmuyor. :dertli:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst