
Lavantalı marine somon
Yarım fileto somon balığı
2 demet dereotu
100 gr toz şeker
2 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta
100 ml limon suyu
Tuz
Karabiber
Lavantalı aioli sos için
1 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta
100 gr labne peynir
2 yumurta sarısı
200 ml riviera zeytinyağı
Tuz
Bu özel balık tarifini listenize eklemeyi unutmayın. Dereotunu ince doğrayın. Bir kapta lavanta, toz şeker, limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırın. Somon balığının deri kısmı alta gelecek şekilde streç film üzerine yerleştirin. Hazırlanan karışımı balığın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde yayın. Streç filmi kapatın. Üzerine bir ağırlık koyarak buzdolabında iki gün bekletin. Bu bekletme süresi boyunca balığı dört kez alt-üst edin.
Küçük hazneli mutfak robotuna yumurta sarılarını aktarıp orta devirde çalıştırın. Zeytinyağını azar azar ilave edin. Sosu bir kaba alıp labne peyniri ve tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak lavantaları ilave edin.
Balığı streç folyodan çıkarın. Bıçak yardımıyla üzerindeki lavanta, dereotu harcını sıyırın. Derisini de sıyırarak ince dilimleyin ve servis tabağına dizin. Lavantalı aioli sosla birlikte servis yapın.
Çiçeklerin sadece yapraklarını kullanın. Bir makas veya cımbız yardımı ile yapraklara zarar vermeden çiçeği gövdesinden ayırabilirsiniz. Yıkadıktan sonra da kağıt havlu üzerinde dikkatlice kurutun.
Lezzet