Laminant parke döşüyoruz

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.531
Puan
113
Konum
İstanbul
laminant-parke-dosuyoruz-1097696.Jpeg


Laminant parke döşüyoruz

Doğal bir malzeme olarak eve sıcaklık kazandıran ahşap, yer döşemesine uyarlanan hali laminant parke ile artık kendi başınıza uygulayabileceğiniz kolaylıkta.

1. Laminant parkelerin bekletilmesi: Döşemeden önce 48 saat bekletin. Böylece genleşme ve kabarma önlenir.

2. Zemin etüdü: Zemini mastar yardımıyla kontrol edelim. Mastarın altındaki boşluk 3 mm’yi geçmemeli.

3. Şiltenin döşenmesi: Döşemeden önce altına zemin ölçülerine uygun bir naylon serin.

4. Mesafe takozlarının konulması: Odanın duvar kenarlarına mesafe takozlarını yerleştirelim. Mesafe takozları, paneli duvardan minimum 1.5 cm uzaklaştırmalı.

5. Duvarın izdüşümünü ölçün: Mesafe takozunu duvara paralel olacak şekilde yerleştirin. Panelin başından sonuna düz bir çizgi çekip duvar profilini çıkartın. Paneli profile uygun şekilde kesin.

6. Parke eklemek: İlk sıraya paneli lamba ve zıvana tarafı birbirine bakacak şekilde yanaştırın. Başka bir paneli, parkelerin aşağıya doğru kaymasını engellemek için, iki panelin kafalarının sesiştiği yere koyun.

7. Parkeleri birleştirme: Birinci ve ikinci panelin kafalarını yan yan koyduktan sonra, ikinci paneli, takoz yardımıyla birinci panele çakın ve panelleri kafalarından birleştirin.

8. Son panelin ölçüsünün alınması: İlk sıranın son paneline geldiğinizde, duvarla son panel arasına yerleştirilecek parkenin boyunu ölçüp, bu ölçüye uygun bir parça kesin.

9. Ölçülen panelin kesilmesi: Ölçüsünü aldığınız parkeyi, çizilen çizgi üzerinden dekupaj yardımıyla kesin ve ölçüsünü aldığınız boşluğa yerleştirin. Çektirme demirinin girintili olan kısmını duvarın dibine yerleştirdikten sonra, çıkıntılı tarafına, duvar yönünün tam tersine doğru çekiçle vurun. İki paneli birbirine bağlayın.

10. Birinci panele tutkal sürülmesi: Sırayı tamamladıktan sonra, ikinci paneli yapıştırmak için, tutkalı birinci panelin ikinci panelde birleşeceği yere ince bir tabaka halinde sürün.

11. İkinci panelin yerleştirilmesi: İkinci paneli, birinci panelle yapıştırın. Diğer panelleri de aynı şekilde takın.

Evim, Ocak 2011

Milliyet
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
bizim annemlerin evi dayım döşemişdi izlemiştim o esnada bana basit geliyor ama denemedim daha önce nasip belki kendi evimi döşerim
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
ben görmüştüm nasıl döşendiğini kolay gibi geliyo ama aslında hiçde kolay değil o parkeler iyi çakılmazsa arada boşluklar olur..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst