Lahmacun
1 yumurta
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı dolusu bira mayası (toz olan) yada 1 çay kaşığı yaşmaya
Aldığı kadar ılık su (yarım su bardağı biraz fazla)
İçi :Kıyma, soğan, domates, maydanoz, yeşil ve kırmızı biber, (ben bazen pırasada koyuyorum) salça, sıvıyağ, tuz, karabiber
İçin yapılışı :Soğanı, biberleri ve isteğe göre pırasayı minik minik doğrayıp sıvıyağda biraz kavurun. Kıymayı ekleyerek iyice pişmesini sağlayın. Salça ekleyip 1-2 çevirdikten sonra minik doğranmış domatesi ve baharatını ekleyin. Gerekirse domatesi çoğaltın ki kuru bir iç olmasın. En son altını kapatıp kıyılmış maydanozu ekleyin.
Yapılışı
Hamur malzemesini yoğurup ılık bir ortamda 15-20 dakika dinlendirin (Kışın 30 dak.) Mandalina kadar koparıp ince açın yağsız tavada pişirin. Ters çevirince iç malzemeden 1-2 yemek kaşığı koyup her tarafına yayın. Altıda pişince ikiye katlayıp temiz bir bezin altına koyun ki diğerleri pişerken onlarda yumuşasın ve sıcak kalsın
Sumaklı soğan, marul, kırmızı lahana, turp, domates ve limonla servis yapın.
Afiyetler olsun...
Not : Resim altında görünen de fırınlanmış hali ama ben tavada olanı tercih ederim. İç malzemeyi pişirmeden robottan geçirip kıymaya katıyorsunuz sonra da iyice yoğurup açtığınız hamurun üzerine yayıyorsunuz. Önceden ısıtılmış fırında pişene dek tutup yine salatasıyla servis ediyorsunuz
Son düzenleme: