Lahanalı Krep

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


Krep İçin
  • 1.5 su bardağı un
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

İçi İçin
  • 10 lahana yaprağı
  • 1 havuç havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 dal maydanoz
  • 200 gram kaşar peynir
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı

Yapılışı,




  • Lahana yapraklarını haşlayın, ince ince kıyın.
  • Havuçları rendeleyin.
  • Lahana ve havuçları 5 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin. Kıyılmış maydanoz ve kaşar peynirini de ilave edin.
  • Yumurta, süt, tuz ve ayçiçeği yağını karıştırın. Ardından unu yavaş yavaş ekleyip hiç topak kalmayana kadar karıştırın. Mikser de kullanabilirsiniz.
  • Teflon tavayı hafifçe yağlayıp birer kepçe hazırladığınız krep hamurundan ekleyip iki tarafını da hafif altın rengi alana kadar pişirin.
  • Kreplerin içine hazırladığınız iç karışımı ekleyip rulolar hazırlayın. Ardından ruloları kalın dilimler halinde kesin.
  • Ruloları dik halde yağlı kâğıt konulmuş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ekleyin. 5 dakika kadar fırına sürün.
 

zeh

Daimi Üye
Katılım
22 Ekim 2011
Mesajlar
847
Tepki
694
Puan
93
Konum
antalya
çok güzel görünüyorlar ,iç malzemesini değişikte yapabiliriz,emeğine sağlık canım
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Krebin lahanalısını duymamıştım değişik bir alternatif, emeğine sağlık.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst