Lahana turşusu

N

nuran34

Misafir
:findikim:
Malzemeler
1 adet orta büyüklükte lahana
1 kilo sirke
10 dis sarmısak
Yeteri kadar tuz

LAHANA TURŞUSU TARİFİ
Tursu için küçük, sıkı kelle yapan beyaz
lahanalar kullanılır. Önce lahananın dış yapraklarını temizleyiniz. Lahananın dip tarafını oyup koçanını çıkarınız. Dörde bölünüz. Bir bıçakla kıyınız. Büyükçe bir tepsiye kıydığınız lahanaları boşaltıp bol tuz ile ovunuz. Tuzlayıp iyice ovduğunuz lahanaları tepsinin ortasına toplayınız. Üzerine bir tahta veya küçük bir tepsi yerleştiriniz, tepsinin de üzerine herhangi bir ağırlık koyup (Mesela su dolu bir tencere.) 6-7 saat bekletiniz. Bu işlemi akşamdan yaparsanız sabaha hazır olur Sarmısakları ayıklayıp, bir havanda tuzla dövünüz. Sirkeyle dövülmüş sarmısağı karıştırıp tursu yapacağınız zamana kadar bekletiniz. Lahanaları silkeleyip turşu kabına veya cam kavanoza yerleştiriniz. İyice bastırmak için bir ağırlık, en iyisi su dolu bir naylon torbayla bastırınız. Hazırladığınız tuzlu sirkeyi üzerine dökünüz. Lahanaların üstünü kapatacak kadar su ilave ediniz. 10 gün içinde, zaman zaman suyunu savurduğunuz, turşunuz hazır olur. Turşuyu daha çabuk yapmak için önceden biraz haşlayarak aynı işlemi yaparsanız, iki gün içinde yenecek duruma gelir. Arzu eden sirkeye kırmızı pul biber katabilir. Limon dilimleri de konabilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst