Lahana Sarması

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Lahana Sarması

yogurtlu-lahana-sarmasi-3776605.Jpeg

Malzemeler:

1 büyük boy beyaz lahana
1 soğan
2 bardak pirinç
500 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça (biber veya domates fark etmez)
7-8 dal maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tutam toz kırmızı biber
2 çay kaşığı kuru nane
1 bardak su
2 tutam tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Soğanı ince ince doğrayıp kıyma ve pirinçle karıştırın. Salçayı ılık suda eritip üzerine dökün. Maydanozları kıyıp tüm baharatlarla birlikte harca ilave edin. Yarım su bardağı su koyup karıştırın.

En büyük boy lahananın kök kısmını ayırıp ikiye bölün ve tuzlu suda yapraklar yumuşayana kadar haşlayın.Yaprakların üzerine harcı koyup sarmaları sarın. Haşladığınız ancak sert olan yaprakları tencerenin dibine dizin. Dolmaları tencereye dizip yarım su bardağı suyu, zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyin. Suyu kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra hafif ateşte iyice pişirin.

Hafif soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst