
Lahana mezesi için malzemelerimiz,
½ orta boy kırmızı lahana,
1 dilim bayat ekmek
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Öncelikle kırmızı lahanayı ince ince kıyın ve biraz tuz ile her zamanki gibi ovun. Yıkayın ve ardından mutfak robotunda daha küçük parçalar haline getirin.
Ekmek diliminin kabuklarını kesin, bir süre suda bırakın. Çıkarıp avucunuzla sıkın ve didikleyin. Didiklediğiniz ekmeği, yoğurdu, dövdüğünüz sarımsağı ve zeytinyağını lahanaya ekleyin ve karıştırın.
Servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber ekin ve dereotu ile süsleyin. Bu mezeyi misafirlerinize ekmek dilimlerine sürürek veya benim gibi minik boy mısır ve pirinç çıtırı üzerinde kanape olarak da sunabilirsiniz.
Kaynak :sutumesarellemekarisma